Ötven diákot akart lelőni, majd magával is végzett volna a miskolci fiatal, akin a TEK ütött rajta

2023. április 3. – 14:03

Másolás

Vágólapra másolva

Részleteket közölt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség szóvivője azzal a fiatalkorúval kapcsolatban, akin a TEK ütött rajta, miután a fiú a gyanú szerint a világban elkövetett iskolai lövöldözések iránti szimpátiájának adott hangot a közösségi platformokon, lőfegyvert használókról, fegyveres konfliktusokról, bűnözőkről posztolt, és kifejezte azt a vágyát, hogy maga is fegyvert használhasson.

A fiú a kihallgatásán tagadta, hogy embert akart volna ölni, és azt is, hogy fegyvert akart volna szerezni. Azt mondta, hogy nagyon komoly pszichés problémákkal küzd, és szerinte erre vezethetők vissza a bejegyzései – nyilatkozta a Blikknek dr. Jogg Zsolt szóvivő.

A két éve magántanulóként végzett fiú a volt általános iskoláját választotta helyszínként, mivel az közel van, és ismeri. Felvázolta, hogyan hatolna be az épületbe, a gondnok ellen is fegyvert használt volna. Legalább két húszfős osztályterembe akart bejutni, ötven főre tette azoknak a kiskorú tanulóknak a számát, akikkel szemben fegyvert szándékozott használni – magyarázta a szóvivő.

A fiú úgy tervezte, hogy ha a cselekményét végre tudja hajtani, akkor önmaga ellen fordítaná a fegyvert, de amennyiben nem lenne képes önmagával végezni, a kiérkező rendőrök ellen fordítaná a fegyvert, és így kikényszerítené, hogy tűzharcban lelőjék.

Ugyan orvosi dokumentáció rendelkezésre áll a gyanúsított mentális állapotáról, de a nyomozás során is kirendelnek szakértőket, hogy megvizsgálják az elmeállapotát. Akár öt év börtönt is kaphat, ha bűnösnek találják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!