Fegyvert akart venni és lövészklubba járni az a magyar tini, akit a TEK kapcsolt le

2023. április 2. – 13:20

Másolás

Vágólapra másolva

Az MTI szerint a Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a fiatalkorúnak a letartóztatását, aki a gyanú szerint a világban elkövetett iskolai lövöldözések iránti szimpátiájának adott hangot a közösségi platformokon, lőfegyvert használókról, fegyveres konfliktusokról, bűnözőkről posztolt, és kifejezte azt a vágyát, hogy maga is fegyvert használhasson.

A Miskolci Törvényszék közleménye szerint a letartóztatott fiatalkorú az üzenetekben kilátásba helyezte, hogy a méltatott lövöldözésekhez hasonló cselekményt hajtson végre. „A nyomozás jelenlegi állása szerint a fiatalkorú gyanúsított cselekménye emberölés előkészülete bűntettének megállapítására alkalmas” – közölte a Miskolci Törvényszék.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított veszélyeztetné a bizonyítást a tárgyi bizonyítási eszköz, elektronikus adat megsemmisítésével, elrejtésével, esetleg szabadlábon lévő társaival összebeszélne, őket az eljárásról tájékoztatná. Ugyanakkor annak is fennáll a veszélye, hogy véghez vinné az előkészített bűncselekményt vagy folytatná a cselekményt.

Ezek miatt, illetve a bűncselekmény kiemelkedő társadalomra veszélyességére tekintettel a bíróság vasárnap egy hónapra elrendelte a fiatal letartóztatását, amelyet javítóintézetben kell végrehajtani.

Azóta új részletek is kiderültek az üggyel kapcsolatban. A Hvg.hu azt írja, hogy a tinédzser fegyvert akart venni, ahogy betölti a 18-at, és lövészklubba járni fejleszteni a tudását, illetve több különböző online felületen is arról posztolt, hogy lövöldözni akar. Ezenkívül tisztában volt minden jogosítási folyamattal is, ami lőfegyverhez kell. Végül a TEK ütött rajta a fiún:

A fiatalt már ki is hallgatták, akár öt év börtönt is kaphat, ha bűnösnek találják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!