Lánya szerint egy palack vizet akart venni az M0-son halálra gázolt idős férfi

2023. május 3. – 21:34

Másolás

Vágólapra másolva

Egy palack vizet akart venni, ezért szállt le a turistabuszról az 92 éves román férfi, Vasile Mitrenca, akit vasárnap este halálra gázoltak az M0-s körgyűrűn – mondta az áldozat lánya az RTL Híradónak.

Az idős férfi a Spanyolországban élő lányát és unokáját látogatta meg, onnan tartott haza Konstancába, a buszon körülbelül nyolcvanan utaztak. A busz vasárnap este az Annahegyi pihenőnél, az M5-ös felé vezető oldalon állt meg. A leszállás után a férfi eddig tisztázatlan körülmények között az úttestre tévedt, ahol előbb egy kisbusz ütötte el, majd legalább negyven kocsi hajtott át rajta. A család szerint a magyar hatóságok eddig nem árultak el nekik részleteket a tragédiáról.

Lánya, Alina Cristea Mitrenca nem érti, az utasok közül miért nem vigyázott valaki az apjára. Szerinte édesapja pillanatnyi zavarában tévedhetett az autóútra. „Apukám leszállt, mert egy palack vizet akart venni. De az étteremben nem kapott, talán azt gondolhatta, hogy ha átmegy az úton, a túloldalon tud venni” – mondta.

Lánya elmondása szerint az idős férfi nem ivott, semmilyen egészségügyi problémája nem volt. A jogosítványát nemrég hosszabbították meg, Romániában saját autója is volt. A család Konstancában szeretné eltemetni Vasile Mitrencát, de még nem tudják, hogy mikor és hogyan tudják hazaszállítani a holttestét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!