Megszüntették az eljárást a Szikra Mozgalom aktivistája ellen az antifa támadások ügyében

2023. április 28. – 09:32

Másolás

Vágólapra másolva


Április 27-én a nyomozó hatóság megszüntette az eljárást a Szikra Mozgalom aktivistája ellen, akit február közepén egy Facebook-lájk és egy nagykereskedésben kapható kabát és sál miatt két hétre megfosztottak a szabadságától – írja a Szikra Mozgalom.

Az aktivistát azzal vádolták, hogy részt vett abban a brutális támadásban, amiben a szélsőjobbos kitörés napi megemlékezések után egy, feltehetően szélsőbalos csapat viperával és gázspray-vel támadt rá egy katonaruhás férfira. A szélsőjobboldali portálok és a kormányközeli média hamar beazonosította, a teljes nevét és fotókat tettek közzé róla, ellenzéki politikusokkal kötötték össze, és tényként tálalták, hogy ő az egyik elkövető.

A gyanúsítást arra alapozták a nyomozók, hogy D. K. dzsekije és sálja hasonlít az egyik támadó öltözetére, illetve hogy lájkolt egy posztot Facebookon. A Szikra Mozgalom szerint az eljárás nem szólt másról, csak egy rendszerkritikus aktivista és a közössége meghurcolásáról, az ügy miatt követelik Kocsis Máté lemondását, valamint hogy az aktivistát részesítsék kártérítésben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!