Lóháton távozott a váci börtönből Budaházy György

2023. április 27. – 22:25

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtök este kiengedték a terrorizmus miatt elítélt Budaházy Györgyöt a váci börtönből, miután Novák Katalin Ferenc pápa látogatására hivatkozva elnöki kegyelmet adott neki és társainak.

A Hunnia-per jogerősen elítélt vádlottját rokonai, barátai, rajongói és egy ló várta a Váci Fegyház és Börtön bejárata előtt a Népszava, a Blikk és a Pesti Srácok tudósítása szerint. A márciusban hat év börtönbüntetésre ítélt Budaházy mosolyogva, egy zsákkal a hátán jött ki a börtön ajtaján, majd

felpattant a lóra, és ellovagolt a váci éjszakába.

„Nagyon jó érzés. Főleg annak fényében volt különleges ez a mai nap, hogy ebben a mocskos koncepciós ügyben már négyszer voltam börtönben, és háromszor úgy szabadultam, hogy egyből haza vittek házi őrizetbe a rendőrök. Ez az első, hogy szabad emberként jöttem ki az utcára” – mondta Budaházy a Pesti Srácok videójában, és megköszönte a köztársasági elnöknek és az igazságügyi miniszternek a kegyelmi döntést.

„Úgy néz ki, hogy ezt a ki nevet a végén játékot így vagy úgy, de végül mégiscsak én nyertem. Úgyhogy tartsák magukat ehhez a jövőre velem kapcsolatban” – üzente rögtön a rendőröknek, bíróknak és minden sötét alaknak, aki szavai szerint az elmúlt 14 évben azon mesterkedett, hogy „tönkretegye az életemet és a börtönben rohadjak meg”.

A Sándor-palota csütörtök délután adott ki közleményt az elnöki kegyelemről. Novák Katalin mások mellet kegyelmet adott a Hunnia-perként ismertté vált ügyben jogerősen elítélteknek is, akik esetében a szabadságvesztés felfüggesztéséről döntött. A Hunnia Mozgalom alapítóját, Budaházy Györgyöt március 9-én jogerősen 6 év fegyházbüntetésre ítéltek terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt. Mivel beszámították az eddig letöltött büntetést, ügyvédje szerint még 2-2,5 évet kellett volna börtönben töltenie.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!