Egészségügyi okok miatt lemondott az SZFE rektora

2023. április 18. – 22:05

Másolás

Vágólapra másolva

Egészségügyi okokra hivatkozva lemondott a pozíciójáról a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) rektora, Rátóti Zoltán – áll az egyetem közleményében.

„A közelmúltban végrehajtott szívműtétem és ennek következtében egészségi állapotom miatt – a tanév végével – benyújtottam lemondásomat rektori megbízatásomról a Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma felé. A Kuratórium a lemondásomat tudomásul vette és döntésemet tiszteletben tartja” – írta Rátóti, hozzátéve, hogy a következő tanévtől mint oktató és társosztályvezető folytatja a munkáját az egyetemen.

A rektori feladatokat átmenetileg Dr. Antal Zsolt, az SZFE oktatásfejlesztési és tudományos rektorhelyettese látja el.

Rátóti Zoltán 2022 januárjában lett az SZFE rektora, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész és rendező volt az egyetlen pályázó. Kinevezésére az után került sor, hogy az SZFE 2020 őszén alapítványi fenntartásba került, felsőbb döntésre előbb kicserélődött az irányítása, majd emiatt az oktatói gárda jelentős része is. A hallgatók jelentős része ezt az egyetemi szabadság elvesztésének élte meg, tüntettek, épületet foglaltak, sztrájkoltak. Az ügyről itt olvashatják korábbi cikkeinket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!