Momentum: Koronázzák meg Orbán Viktort! Dömötör Csaba: Másodszorra legalább eltalálták a kormányülés napját a kordonbontáskor

2023. április 11. – 14:29

Másolás

Vágólapra másolva

„2500 napja van valamilyen veszélyhelyzet érvényben Magyarországon, igyekeznek félelmet kelteni az emberekben, dolgoznak azon, hogy egymás ellen uszítsák az embereket ebben az országban. 2016 óta folyamatosan veszélyhelyzetben él ez az ország, ez persze kiválóan szolgálja a hatalmi érdekeiket. Úgy megszerették a rendeleti kormányzással járó teljhatalmat, hogy tavaly májusban még az alaptörvényt is módosították, csak le ne kelljen mondaniuk róla” – mondta napirend előtti felszólalásában a momentumos Bedő Dávid a parlamentben arról, hogy a kormány újabb 180 nappal meghosszabbítaná a háborús veszélyhelyzetet.

A momentumos képviselő szerint a kormány a veszélyhelyzetet használja arra, hogy olyan rendeleteket hozzon, amiknek amúgy nincs köze ezekhez a veszélyhelyzetekhez. Például arról, hogy kirúgják azokat a tanárokat, akik sztrájkolnak, vagy hogy ne kelljen közterület-használati díjat fizetniük a fővárosnak az elmaradt, majd egy héttel később bepótolt augusztus 20-i tűzijáték alatt.

Bedő szerint „szeretnének minél kevesebb egyeztetéssel, átláthatósággal kormányozni, ennyiről szól az egész. Minek játsszák a demokráciát? Koronázzák meg Orbán Viktort, hirdessék ki a királyságot, és kész. Az legalább őszinte lenne”.

A kormány részéről Dömötör Csaba államtitkár úgy reagált, Bedő most elővette az SZDSZ párt stílusát a felszólalásával.

Dömötör szerint a rendkívüli jogrend más országokban is bevett gyakorlat, ráadásul „amióta megalakult ez a kormány, folyamatosan veszélyhelyzetekkel nézett szembe”. Az államtitkár szerint nem a kormány csinálta a migrációs helyzetet, ahogy a koronavírus-járványt sem a kormány okozta, és a háború kirobbanását sem.

Ezután kis kitérőt is tett a válaszában Dömötör, amikor az egy héttel ezelőtti momentumos kordonbontásról beszélt, ahol képviselők és rendőrök feszültek egymásnak a Karmelitánál.

Az államtitkár szerint ebben „annyi pozitívum volt, hogy most eltalálták, mely napon van kormányülés, előző alkalommal nem sikerült”. Dömötör szerint „látszik, hogy nagyon szeretnének mártírt faragni magukból, de nem fog menni, mert ebben az országban mindenki elmondhatja a véleményét”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!