Zajlik a tesztelés, döntés még nincs a tanárok teljesítményértékelésének bevezetéséről

2023. április 5. – 08:47

Másolás

Vágólapra másolva

Jelenleg 35-40 intézmény tanárainak bevonásával zajlik a nagy visszhangot kiváltó, pedagógusokat érintő teljesítményértékelési rendszer tesztelése – tudta meg a Népszava a Nemzeti Pedagógus Kar elnökétől, Horváth Pétertől. A teljesítményértékelés bevezetéséről még nincs döntés, a Belügyminisztérium a mostani, előkészítő szakaszban folyamatosan gyűjti és elemzi a tapasztalatokat – válaszolta megkeresésükre a tárca.

Egy, a laphoz korábban eljutott minisztériumi dokumentum szerint a tesztelés két lépésből áll. Először tájékoztatnak, bemutatják a koncepciót, felkészítik a pedagógusokat és vezetőket és megfogalmazzák a személyes teljesítménycélokat, majd a második lépésben a konkrét teljesítménycélokat fogalmazzák meg, a tanév végén pedig egy próbaértékelést is tartanak.

Arra, hogy mikor vezethetik be az új értékelési rendszert, az a válasz érkezett, hogy erről még nincs döntés. Korábban az volt a terv, hogy már szeptembertől bevezetik élesben.

Az erősen kritizált teljesítményértékelési rendszerről Horváth Péter azt mondta, a Nemzeti Pedagógus Kar is tett javaslatokat a kormány számára. Jónak tartaná például, írja a lap, ha nem egy-egy pedagógus, hanem a tantestületek egészének a teljesítményét értékelnék, és ez alapján lehetne a többletdíjazásokat is szétosztani.

A pedagógusok éves teljesítményértékeléséről korábban ebben és ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!