Dézsi Csaba András: Nem kerül egészségre káros gyár Győrszentivánba

2023. március 21. – 21:33

Másolás

Vágólapra másolva

Több százan tüntettek hétfőn este Győrben már a lehetőség megteremtése ellen is, hogy a 400 hektáros iparipark-bővítés során egy giga akkumulátorgyár is épüljön Győrszentiványban. A helyiek egy adatigénylésre adott válaszból tudták meg, hogy akkumulátorgyárat terveznek. Ha képbe akar kerülni a faramuci helyzettel, olvassa el ezt a tudósításunkat.

„Egy olyan akkumulátorgyár ellen is tüntettek, amiről egyelőre nincs szó, és nincs, tehát olyan ellen tüntettek, ami nincs”

– foglalta össze röviden az Rtl Híradójának Dézsi Csaba András, mit gondol a hétfői demonstrációról. Dézsi régóta kiáll az ipari park bővítése mellett, bár akkumulátorgyárról ő sem beszélt. Azzal kapcsolatban, hogy az ipari park jelenlegi besorolása alapján akár fertőzés-, tűz- és robbanásveszélyes, zajos és bűzös tevékenységeket is végezhetnek majd az ide települő cégek, a polgármester azt mondta:

„Orvosként is ezt tudom mondani, és polgármesterként is, semmiféle olyan üzem nem fog odakerülni az új ipari parkba, a kibővített ipari parkba, ami az emberi egészségre ártalmas lehet.”

Szerdán a tiltakozók fórumot tartanak a szentiványi művelődési házban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!