Újpest nem adja át rendelőintézetét az államnak

2023. március 20. – 19:15

Másolás

Vágólapra másolva

Újpest önkormányzata úgy döntött, hogy nem adja át a kerületi rendelőintézet fenntartását az államnak. A képviselő-testület rendkívüli ülésének határozatáról a kerület sajtóközpontja tájékoztatott hétfőn.

Forrás: Újpesti Szakrendelő / Facebook
Forrás: Újpesti Szakrendelő / Facebook

A rendkívüli ülést Déri Tibor, egykori momentumos, ma már a Demokratikus Koalíciót támogató polgármester hívta össze. Mint írták, a sürgősséget az indokolta, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság március 9-én levelet küldött az önkormányzatnak azzal a kérdéssel, hogyan képzelik el a járóbeteg-szakellátás jövőjét fenntartói és feladatellátási szempontból, és jelezték a rendelőintézet állami átvételének szándékát.

A városvezetés álláspontja az volt, hogy a szakrendelőnek a kerület fenntartásában kell maradnia. Nem azért költöttek rá pluszpénzt, hogy három évvel később a kormány elvegye azokat.

Három év alatt, a mostani kormányzati ciklus végére teljesen át fogja hangolni a kormány a fekvőbeteg-ellátás és a szakellátás finanszírozását. Erről Takács Péter egészségügyért felelős belügyi államtitkár beszélt egy februári konferencián.

Az egészségügy másik konfliktusos területe a háziorvosi ügyeleti rendszer átalakítása, amiről ebben a cikkünkben írtunk részletesen>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!