Deák Dániel szerint bombafenyegetést kapott, a rendőrség elfogott egy nőt

2023. március 17. – 16:44

Másolás

Vágólapra másolva

Az egyik legismertebb és legtöbbet szerepeltetett fideszes véleményvezér, Deák Dániel arról írt Facebook-oldalán, hogy valaki azzal fenyegette meg oldalán, hogy csőbombát rejtett el a lakásán, ami pár óra múlva felrobban. Deák kihívta a rendőrséget, de a tűzszerészek nem találtak robbanóanyagot a lakás átvizsgálása során.

Később azt is kiposztolta Deák Dániel, hogy melyik volt az a komment, amiben szerinte megfenyegették. (A bejegyzést később törölte.)

A szóban forgó komment – Fotó: Deák Dániel Facebook-oldala
A szóban forgó komment – Fotó: Deák Dániel Facebook-oldala

Megkeresésünkre a rendőrség megerősítette, hogy valóban átvizsgálták Deák Dániel lakását, és valóban nem találtak robbanóanyagot. Közveszéllyel fenyegetés miatt ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást.

Az esettel kapcsolatban elfogtak egy budapesti nőt, akinek elszámoltatása folyamatban van.

Posztjában azt állította a fideszes influenszer, hogy a Jámbor András-féle Szikra Mozgalom „egyik antifa rajongója” fenyegette meg. Azt nem részletezte, hogy ezt mire alapozta a kommentelő kilétére vonatkozó állítását. Szerinte ez az eset is jól jelzi: „a balliberális politikusok már olyan szinten felhergelték a követőiket, hogy ilyen életveszélyes fenyegetéseket is megengednek maguknak.”

A Szikra Mozgalom legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy egyik aktivistájukat meggyanúsították, hogy részt vett abban a brutális támadásban, ahol a szélsőjobbos kitörés napi megemlékezések után egy, feltehetően szélsőbalos csapat viperával és gázspray-vel támadt rá egy katonaruhás férfira. Az aktivitsa két hetet töltött letartóztatásban. Később kiderült, a rendőrség csupán arra alapozta a gyanúsítást, hogy az aktivista dzsekije és sálja hasonlít az egyik támadó öltözetére, illetve hogy lájkolt egy posztot Facebookon.

Jámbor András is reagált a történtekre. Facebook-bejegyzésében azt írta: szeretné mély együttérzését kifejezni Deák Dánielnek. Majd a poszt így folytatódik: „Deák a fenyegetéssel engem és a Szikra Mozgalmat vádolta meg. Szögezzük le: mi soha nem tennénk ilyet, hiszen nem támogatjuk az erőszak semmilyen formáját. De természetesen ez a vád azért sem lehet igaz, mert nincs lehetőségünk Orbán Viktor közelébe kerülni (pedig lenne pár kérdésünk), és a geoláda lokációjának megadott helyére eljutni.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!