Simicskó március 15-én: Rá akarnak szorítani bennünket, hogy lépjünk háborúba

2023. március 15. – 14:20

Másolás

Vágólapra másolva

„Kötelességünk, hogy a XXI. században is tovább vigyük a reformkor alkotóinak, a márciusi ifjaknak, a forradalom és a szabadságharc során hazájukért tenni kész magyarok szellemét, minden erőnkkel ellenálljunk azoknak, akik önrendelkezésünket akarják csorbítani, ne feledjük azokat a célokat és eszméket, amelyekért a szabadságharcosok vérüket adták” – áll Simicskó István március 15-i közleményében.

A KDNP frakcióvezetője szerint 1848 küzdelmében „az egyik oldalon az idegen érdekek, a másikon a magyar nép állt, amely nem akart mást, csak azt, hogy saját sorsáról maga dönthessen”.

Simicskó arról is írt, hogy „léteznek olyan idegen érdekek, akik pénzt és fáradságot nem kímélve azon dolgoznak, hogy egész országok életét irányíthassák, hogy hozzájuk hű embereket juttassanak kormányra”. A KDNP képviselője szerint meg akarják mondani, hogy kikkel éljünk együtt. „Rá akarnak szorítani bennünket, hogy lépjünk háborúba az ő érdekeik szerint. Március idusának szelleme azonban arra sarkall minket, hogy minderre nemet mondjunk! Mindenkori magyar érdek, hogy a saját sorsunkról mi magunk dönthessünk!”. További részletek cikkünkben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!