Kubatov a Schadl-ügyről: Annyi közöm sincs az egészhez, mint a kanalasgémek anyagcserezavaraihoz

2023. március 9. – 08:04

Másolás

Vágólapra másolva

Biztosan nincs félnivalója a Schadl-ügy miatt, ezt mondta a Mandinernek Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója. Kubatovnál azután kérdeztek rá arra, van-e félnivalója, hogy a neve előkerült a Schadl-ügy irataiban egy szakvizsgáztatási kérdéssel összefüggésben.

„Annyi közöm sincs az egészhez, mint a kanalasgémek anyagcserezavaraihoz. A hatóságok végzik a dolgukat, ki fogják deríteni, hogy mi történt. Mi biztosan nem akadályozzuk a nyomozók munkáját. A törvényeket be kell tartani, a bűnösöket felelősségre kell vonni. Nem olyan bonyolult dolog ez” – mondta még erre a Mandinernek Kubatov.

A pártigazgatóval szóba került a Liu fivérek országváltása is. Azt kérdezték tőle, miként fogadta klubja ezt a döntést, és érez-e személyes felelősséget a helyzet alakulásáért. „Későn kapcsoltunk a Liu fivérek ügyében. A szövetség nem tudott megállapodni az edzőjükkel, Linával. Nekünk akkor, abban a pillanatban be kellett volna lépnünk, és azt mondani neki: ha a szövetséggel nem tudsz megállapodni, akkor gyere a Ferencvároshoz, és eddzed itt a Liu fivéreket. Ezzel aztán meg is próbálkoztunk, de már késő volt, ebben látom némiképp a személyes felelősségem” – válaszolta erre.

A bő egy év múlva esedékes önkormányzati választást is érintették vele. A főpolgármesteri székre már vannak jelöltjeik, kiválasztják majd közülük a legjobbat, mondta. „De egy fontos dolgot hadd jegyezzek meg: elegem van a gesztuspolitikusokból, akik a jobboldalról a baloldalnak próbálnak smúzolni. Vannak néhányan a mi politikai közösségünkben, akik próbálnak kiegyezni a balliberálisokkal. De ennek nincs semmi értelme. A másik oldalon ugyanis legfeljebb azt mondják, »jópofa srác vagy«, de úgysem szavaznak rád. Rossz úton járunk, ha azt gondoljuk, hogy velük együtt, közösen lehet irányítani a várost, ugyanis ők zsigerileg elutasítanak minket, gáncsolnak, ahol tudnak, a balliberális szavazókat pedig a gesztuspolitizálás nem hatja meg” – fűzte még hozzá Kubatov. Bár konkrét személyt nem nevezett meg, a nyilvánosság előtt legutóbb a két oldalról Fürjes Balázs és Baranyi Krisztina vitatkozott hosszasan, meghallgatva egymást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!