HVG: Vádat emeltek Deutsch Tamás apósának feltételezett gyilkosa ellen

2023. március 2. – 18:43

Másolás

Vágólapra másolva

Az ügyészség börtönbüntetést kért a férfira, aki nem fizetett a szállásáért, de nem is akart kiköltözni.

A HVG tudósítása szerint vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal az 58 éves férfival szemben, aki 2021 decemberében egy óbudai vendégházban több szúrással megölte az ingatlan üzemeltetőjét. A közlemény nem nevesítette az érintetteket, de a körülményekből kiderül, hogy ez az az ügy, amelyben a korábban jómódú, majd lecsúszott vádlott B. István, az elhunyt pedig Lazsányi László, az MTK és a Csepel volt labdarúgója, Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő apósa.

A vádirat szerint B. István 2020 májusától lakott az áldozat által üzemeltetett Nánási úti vendégház egyik lakásában, de állandóan viták voltak közöttük a lakáshasználati díjjal kapcsolatban. A vádlott 2021 júniusától már nem fizette a díjat, de nem vitte el a személyes tárgyait a lakásból, sőt még ő indított jogi eljárást Lazsányival szemben.

A tettesről itt írtunk korábban részletesen. Lazsányi László végül 2021. december 3-án megint feljelentést tett a rendőrségen. B. még ugyanezen a napon újból megjelent az ingatlannál, és egy vadászkéssel felfeszítette a ház, majd pedig a lakás ajtaját. Lazsányi vitába szállt B.-vel, aki először állon ütötte, majd a vadászkéssel többször megszúrta a védekezni próbáló férfit, aki a helyszínen életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség B. Istvánt, aki jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll, emberölés bűntettével vádolja, és börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!