RTL: Egy volt CBA-tulajdonost gyanúsítanak Deutsch Tamás apósának megölésével

2022. június 14. – 08:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány évvel korábban még fényűző életet élt az a férfi, akit Lazsányi László volt labdarúgó meggyilkolásával gyanúsítanak. B. István az Rtl.hu információi szerint a CBA kisebbségi (alig egy százalékos) tulajdonosa is volt, ám vagyonát egy rossz döntés következtében szinte teljesen elveszítette.

B. István anyagi lecsúszásához egyetlen, nagyjából tíz évvel korábban meghozott rossz döntés vezetett: vakon megbízott egy olyan férfiban, aki az egzotikus utak alatt férkőzött a bizalmába. B. Istvánnak akkoriban szüksége volt egy bizalmasra, mert egy elszámolási vita miatt igen tetemes összeget követeltek tőle.

Attól tartott, hogy ha fizetnie kell, akkor mindenét elveszíti, ezért az utazásokon megismert férfire íratta szinte mindenét, hogy ne legyen lefoglalható vagyona. Abban állapodtak meg, hogy mindent visszakap majd, ha lezárul a jogvitája, erről azonban nem készült semmilyen hivatalos papír.

A férfi tehát átadta a vagyona nagyobbik részét, másfél év után azonban megromlott a kapcsolata az egzotikus utakon megismert férfival, és kiderült, ismerősének esze ágában sincs aláírni a visszaadásról szóló szerződést. Ezt állította legalábbis B. István, aki 2016-ban rendőrségi feljelentést is tett az ügyben.

A pénze visszaszerzése érdekében indított jogi próbálkozásai nem jártak sikerrel, egyre lejjebb csúszott, majd a gyanú szerint végül – egy lakbérrel kapcsolatos elszámolási vita következtében – megölte főbérlőjét, Lazsányi Lászlót, Deutsch Tamás apósát tavaly decemberben.

A gyakorlatban munkásszállóként üzemelő Nánási úti épületet, ahol B. István lakást bérelt, az áldozat, azaz a Lazsányi László által vezetett egyesület, a Civil Torna Club Szabadidős SE üzemeltette, a szervezet pedig a több mint ezer négyzetméteres, felújításra szoruló ingatlant az állami kézben lévő BMSK Zrt.-től bérelte havi 400 ezer forintért.

A Nánási úti épület – Forrás: Google Streetview
A Nánási úti épület – Forrás: Google Streetview

A rendőrségi eljárás még tart, de a lap birtokába került nyomozati anyagok szerint B. István hónapok óta egyáltalán nem fizetett bérleti díjat, Lazsányi László pedig hiába szólította fel, hogy költözzön ki, a férfi továbbra is ott lakott.

„B. István cuccait a Nánási úti épület egyik raktárhelyiségébe vitték át, a lakáson zárat cseréltek, de a férfi ennek ellenére többször is bement az apartmanba, és egy-egy éjszakát ott töltött” – mondta az Rtl.hu-nak Gál András István, a gyanúsított kirendelt ügyvédje. A gyilkosság napján B. István ismét felfeszítette a zárat, az áldozat pedig amint ezt megtudta, odament az apartmanhoz, és számonkérte a bérlőjét. A heves vita után végül B. István azzal a vadászkéssel, amellyel korábban betört a lakásba, a gyanú szerint megölte az ingatlan üzemeltetőjének képviselőjét. A gyanúsított szerint az áldozat jogosulatlanul tartózkodott a lakásban. Elismerte, hogy szúrt felé, de azt állította, hogy nem akart mély sebet okozni.

B. Istvánt várhatóan júniusban elmeorvosi vizsgálat alá vetik, ügyvédje szerint ugyanis az eddigi beszélgetések alapján úgy tűnik, nem méri fel tettének súlyát. Ennek eredménye nagyban befolyásolja majd az ítéletet is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!