Az EU a gonosz birodalma, a NATO veszélyt jelent Magyarországra – írják a kormánylapban

2023. február 17. – 15:21

Másolás

Vágólapra másolva

„A gonosz birodalma”

– ezzel a címmel jelent meg csütörtökön egy az Európai Unióról szóló véleménycikk a Magyar Nemzet nevű kormánylapban. Egy pénteken megjelent írásban pedig arról értekezik a lap egy másik szerzője, hogy „a NATO nem a biztonságunkat garantálja, hanem veszélyt jelent Magyarországra, de egész Európára nézve is.”

Az EU-t ostorozó cikkben a szerző egyebek mellett arról írt, hogy a Nyugat nagyon hasonlít ahhoz a diktatúrához, amit Orwell kultikus, 1984 című könyvében ábrázolt. A cikk szerint az EU-ban „jobboldali szélsőségesnek” nevezik azokat, akik „a normalitás talaján” állnak.

„Amikor Ronald Reagan a gonosz birodalmának nevezte a Szovjetuniót, úgy éreztük, helyettünk is kimondja az igazságot. Most azt kell látnunk, hogy az Egyesült Államok és szövetségese, az Európai Unió épp annyira gonosz, képmutató, farizeus és zsarnoki birodalmat épít, mint a szovjet elvtársak egykor” – olvasható a cikkben.

A szerző szerint „rothadás” jellemzi az Európai Unió egészét. „A globalista világterror, s benne Brüsszel a történelem legperverzebb, leghatékonyabb, legképmutatóbb és legembertelenebb zsarnokságát építi már hosszú ideje” – tette hozzá.

A szöveg azzal zárul, hogy hamarosan több érv fog szólni az EU-ból való kilépés mellett.

„A magát baloldalnak nevező politikai bűnszövetség rendszeresen azzal riogat, hogy Orbán Viktor kivezeti Magyarországot az Európai Unióból. Figyelve az eseményeket, csak annyit mondhatunk józan ésszel és magyar szívvel, lehet, hogy közeleg a pillanat, amikor a gonosz birodalmának európai szekciójából való kilépés mellett több érv fog szólni, mint a maradás mellett.”

Szerintük a NATO veszélyt jelent Magyarországra

A pénteki cikk „A NATO az USA erőszakszervezete” címmel jelent meg. A szerző szerint a katonai szövetséghez való csatlakozásunkkor a '90-es években a szélsőjobboldali MIÉP-et kivéve az összes párt támogatta a belépést, de „Ma már világos, hogy Csurka István pártjának volt igaza.”

„A NATO nem a biztonságunkat garantálja, hanem veszélyt jelent Magyarországra, de egész Európára nézve is.”

Azt írja a Magyar Nemzet, hogy a NATO fő tevékenységévé a „háttérhatalom globális gazdasági és politikai érdekeinek érvényesítése” vált.

A két cikkben tetten érhető, rendkívül egyoldalú, kulcsfontosságú tények sokaságát meg sem említő EU- és NATO-ellenesség az utóbbi időben egyre nagyobb teret ölt a kormányközeli sajtóban. Pár napja írtuk meg, hogy a kormány narratíváit közvetítő Hír TV-ben Bencsik András Békemenet-alapító azt mondta a szomszédunkban dúló háborúról: „az oroszoknak drukkolok.” Tavaly szeptemberben pedig Bencsik Amerika elleni hadba lépésről beszélt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!