Halasztást kért, ezért a bíróság döntéséig nem kell börtönbe vonulnia Lagzi Lajcsinak

2023. február 16. – 13:25

Halasztást kért, ezért a bíróság döntéséig nem kell börtönbe vonulnia Lagzi Lajcsinak
Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész, miután távozott a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én – Fotó: Lakatos Péter / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Halasztást kért, ezért a bíróság döntéséig nem kell börtönbe vonulnia Galambos Lajosnak, művésznevén Lagzi Lajcsi zenész-előadóművésznek, akit decemberben három év hat hónap szabadságvesztésre ítéltek.

A Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az elítéltnek a másodfokú, jogerős ítélet alapján szerdán kellett volna jelentkeznie büntetése letöltésére.

Mint írták, a férfi védője január 30-án kérelmet nyújtott be, amelyben halasztást kért a börtönbüntetés megkezdésére.

A tájékoztatás szerint a halasztási kérelem elbírálása folyamatban van, de „mivel az a szerdai bevonulási határidőig nem volt lehetséges, a bíróság intézkedett a végrehajtás megkezdésének függőben tartására”. Ezért Galambos Lajosnak szerdán nem kellett börtönbüntetését megkezdenie – derül ki a közleményből.

A Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság december 7-én áramlopás miatt jogerősen három év hat hónap börtönbüntetésre, és négy év közügyektől eltiltásra ítélte Galambos Lajost, akit több társával együtt „gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádoltak”.

A Blikk csütörtökön beszélt dr. Csontos Zsolttal, aki az ügy jelenlegi szakaszában Galambos Lajos jogi képviselője.

Az ügyvéd a lapnak elmondta, hogy a halasztási kérelmet „a szükséges feltételek mellett” terjesztették elő. „Ezt csak abban az esetben lehet megtenni, ha az ítélet két évnél hosszabb börtönbüntetésről szól, amennyiben közvetlen életveszély áll fent az elítéltnél”

– mondta az ügyvéd. Miután a bíróság befogadta a kérelmet, úgy döntött, hogy függőben tartja az ítéletet.

„Megvizsgálták a benyújtott orvosi szakvéleményeket, és az alapján igazságügyi szakértőt rendeltek ki. Ha jól tudom, ő már meg is kapta az ügyet és a papírokat. Az ő eredményei alapján dönthet úgy a bíróság, hogy felfüggeszti a szabadságvesztés végrehajtását. Na, nem végleg, hanem bizonyos időre. Mi egy évnyi halasztást kértünk. Ez nem azt jelenti, hogy ennyit meg is ítél a bíróság: saját hatáskörben jelöli ki az időintervallumot, aminek letelte után felülvizsgálatra kell megjelennie az ügyfelemnek.”

A lap a mulatós zenészt is elérte, aki „nagyon sajnálta” mindazokat, akik szerda reggel fölöslegesen várták a kecskeméti börtön előtt, és azt is elmondta, hogy ezzel a halasztással a harcát nem adta fel, továbbra is küzd az igazáért.

Sajtóértesülések szerint szerdán kellett volna megkezdenie a büntetése letöltését a kecskeméti börtönben, erről így írtunk korábbi cikkünkben.

Még több részlet az ügy előzményeiről ebben a cikkünkben >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!