Lagzi Lajcsinak ma be kell vonulnia a börtönbe, de még nem vonult be, de az is lehet, hogy be fog, és az is lehet, hogy nem is ma kell

2023. február 15. – 14:39

Másolás

Vágólapra másolva

December 7-én áramlopás miatt másodfokon 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost alias Lagzi Lajcsit, akinek sajtóértesülések szerint ma kellene megkezdenie a büntetése letöltését a kecskeméti börtönben.

Hiába várta azonban a komplett bulvársajtó izgatottan a börtön kapuinál szerda reggel, Lagzi Lajcsi csak nem akart megjelenni. Megírta a Bors és a Blikk is, hogy annak ellenére, hogy nagyon várták, a zenésznek nyoma se volt a börtön környékén. A Blikk meg is jegyezte, hogy bár nincs konkrét időpont, hogy a nap folyamán mikor kell belépnie a kapun, „általában reggel 6-8 óra között szoktak bevonulni a büntetés megkezdésére”.

Mi is kerestük a zenész jogi képviselőjét, hogy megtudjuk, pontosan hol van és mit csinál Lagzi Lajcsi, ha éppen nem a börtönbüntetését kezdi meg, de az ügyvéd annyit mondott, Lagzi Lajcsival kapcsolatban csak csütörtökön fog nyilatkozni.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága – bár konkrét ügyben nem adhat tájékoztatást – általános kérdéseinkre azt a választ adta, hogy az börtönbüntésre ítélteknek pontosan éjfélig van idejük megkezdeni a börtönbüntetésüket az adott napon, ha nem teszik meg, a rendőrség viszi be őket, ha nem találják őket, elfogatóparancsot adnak ki ellenük.

Nem sokáig rághatta az ország a körmét, hogy mégis mit csinálhat Lagzi Lajcsi az utolsó szabad napján, délelőtt 11-kor ugyanis a Blikk olvasója kiszúrta: 150 kilométerre Kecskeméttől, Lovasberény közelében fotózta le a mulatóssztárt. Az olvasó a lapnak azt mondta, Vértesben kirándult a feleségével, amikor az egyik parkolóban ismerős hangra lett figyelmes. Lagzi Lajcsi volt az! A mulatós egy fehér kisbusz mellett telefonált, majd beszállt, és elhajtott.

Nem sokáig téphettük a hajunkat, hogy mégis miért, és hova és hogyan tart Lagzi Lajcsi, a zenész ugyanis délután kettő körül exkluzív interjút adott a Blikknek.

Galambos rögtön leszögezte: a rá vonatkozó jogszabályokat, bírósági határozatokat maradéktalanul betartja, azok szellemében jár el.

„Az utóbbi időben több olyan információ is szárnyra kapott a sajtóban a börtönbevonulásom időpontjával és helyszínével kapcsolatban, amiket hivatalosan senki nem erősített meg” – magyarázta, amiből arra is lehet következtetni, hogy egyáltalán nem biztos, hogy ma és Kecskeméten kell megkezdenie a büntetése letöltését.

„Úgy érzem magam, mint egy űzött vad” – mondta a Blikknek Lajcsi, aki állítása szerint biztonsági szolgálatot is fogadott a birtokán, annyian zaklatták.

„Az utóbbi időben kaptam hideget-meleget, ezért úgy döntöttem, hogy a harcomat a bíróságon szeretném a továbbiakban megvívni, nem a nyilvánosság előtt” – tette hozzá. „Sokat tanultam az elmúlt időszak megpróbáltatásaiból. Sok mindent kaptam, olyat is, amire nem voltam kíváncsi. De mindezek ellenére nem adom fel, folytatom a harcomat az igazamért!” – zárta az exkluzív interjút.

Tehát a mai események eddig időrendben:

  1. Lagzi Lajcsinak ma kell bevonulnia a börtönbe – állítja a bulvármédia.
  2. Lagzi Lajcsi nem vonul be.
  3. Lagzi Lajcsit kiszúrják a Vértesben.
  4. Lagzi Lajcsi exkluzív interjút ad.
  5. Hol van még az éjfél – sóhajtunk fel.

Amit egyelőre nem tudunk: mikor kell Lagzi Lajcsinak bevonulni és hova, és mikor és hova fog bevonulni.

Részletek az ügy előzményeiről ebben a cikkünkben >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!