Letöltendő börtönbüntetést kapott Lagzi Lajcsi az áramlopásos ügye miatt

2021. szeptember 15. – 11:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte szerdán a Budaörsi Járásbíróság Galambos Lajost. A bíróság felbujtóként, lopás bűntettében találta bűnösnek a Lagzi Lajcsi néven ismert művészt, írja a Blikk.

Az elsőfokú ítélet szerint Galambost három évre eltiltották a közügyektől, 15 millió forintos pénzbüntetést szabtak ki rá, 12 milliós vagyonelkobzást is elrendeltek, valamint 5 millió forintos pénzbírságot kapott az egyik cége.

A bíróság az ügy további két vádlottját – egyikük Galambos Lajos felesége – felmentette, hat vádlottat pedig szintén lopás, bűnsegédlet, vesztegetés, illetve vesztegetés elfogadása miatt egy évtől két év négy hónapig terjedő szabadságvesztésre, illetve pénzbüntetésre ítélt. Két esetben végrehajtható szabadságvesztést, három vádlott esetében felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki, egy vádlott pedig pénzbüntetést kapott.

A vádirat szerint Galambos 1993-tól egyedül, majd 2000-től feleségével együtt, illegális bekötéssel áramot, vizet és gázt vételeztek szabálytalanul a mocsai ingatlanaikban, és ezzel

30 millió forintnyi villanyt, 4 millió forintnyi földgázt, valamint 16 millió forintnyi vizet használtak el úgy, hogy azért nem fizettek.

Az ügyészség a zenészt tettestársként, üzletszerűen, jelentős érték ellen elkövetett lopással és társtettesként vesztegetéssel vádolta. Az ügynek összesen tíz vádlottja volt:

  • Galambos Lajos, a felesége és a tatai apartmanház közös képviselője,
  • a IV. rendű vádlott, aki Lajcsi volt zenésztársa;
  • az a három munkás, akik jó pénzért elvégezték azokat a kiépítési, szerelési, gépi és földmunkákat, aminek köszönhetően az óraállások a nullához közeli értéken pörögtek;
  • a IX. és X. rendű vádlottak pedig az E-On Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. megbízásából ellenőrizték Lajcsiék ingatlanjait, de pénzért cserébe a valós állapottól eltérő tartalommal állították ki az ellenőrzési igazolásokat.

Lagzi Lajcsinál még 2015. szeptember 22-én tartottak házkutatást. Ezután őt, feleségét és egy táti férfit is őrizetbe vettek, a bíróság 2015. szeptember 24-én pedig mindhárom gyanúsított letartóztatását elrendelte. A bíróság 2015. október 2-án csak a feleségét helyezte szabadlábra, a zenész viszont még a karácsonyt is a börtönben ünnepelte, egy hónappal később – 125 nap után – hagyhatta el a Székesfehérvári Büntetés-végrehajtási Intézetet.

A lap tudósítása szerint az ítélethirdetésre Galambos Lajos és felesége sem ment el.

A Blikk elérte Galambos Lajost, aki elmondta, hogy Soroksáron, a nagymamája sírjánál várta az ítéletet, illetve hogy megtérítette a kárként megállapított összeget annak a reményében, hogy enyhébb ítélet születik, de nem így történt, szerinte a bíróság hibás döntést hozott, de a végsőkig fog harcolni, hogy kiderüljön az igazság.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!