Orbán Viktor hamarosan bejelent valamit a Dunaferr jövőjéről

2023. február 1. – 16:04

Másolás

Vágólapra másolva

„Gyors egyeztetés a kormányülés szünetében a dunaújvárosi vasmű jövőjéről. Hamarosan jövünk a részletekkel” – írja Facebook-oldalán Orbán Viktor.

A közzétett képre annyit írtak, hogy „Hajrá, Dunaferr!”, így vélhetően a nemrég felszámolás alá helyezett dunaújvárosi vasmű jövőjéről lesz szó. Tavaly decemberben azután, hogy a kormány rendeletben módosította a csődeljárásról szóló törvényt, a Fővárosi Törvényszék sajtóközleményben jelentette be, hogy már a „vonatkozó rendelet hatályba lépésének napján” elrendeli a Dunaferr felszámolását.

Az egykori Dunai Vasműnek (ma ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt.) már régóta nincsenek érvényes közgyűlései, nincsenek szabályosan megválasztott testületei vagy az elmúlt üzleti évekről elfogadott mérlegei. A társaság éppen akkor kezdett végképp lepusztulni, amikor a nagy „anyaginfláció” idején szárnyalnia kellett volna, amikor végre jó lett volna az ágazat jövedelmezősége.

Néhány hete derült ki, hogy a mariupoli acélgyár tulajdonosa is bejelentkezhetett tulajdonosnak a Dunaferrért. Az ukrán Metinvest acélipari óriás vezetése januárban írt levelet Orbán Viktornak, amiben az érdeklődésüket fejezték ki a dunaújvárosi Dunaferr vasmű megvásárlásával kapcsolatban.

A több ezer embernek munkát adó Dunaferr évek óta a megszűnés szélén táncol. A cég tulajdonviszonyai nem tiszták, olyan is előfordult, hogy biztonsági őrök próbálták meg elfoglalni a komplexumot. A Dunaferr gondjairól, működési problémáiról, illetve arról, hogy a felszámolás mit jelent a vállalat számára, ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!