Tapsoltatás után taxizgatás: 490 milliót költ taxizásra az MTVA

2023. január 31. – 15:26

Másolás

Vágólapra másolva

Meghívásos tenderen választotta ki taxiszolgáltatóját a közmédia, hivatalos nevén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). A közbeszerzésen ketten indultak, a Főtaxi és az MTVA korábbi taxis partnere, a 6x6 Taxi.

A nyertes a Főtaxi lett. A vele kötött keretszerződés összege nettó 490 millió forint, várhatóan havi 3150 rendeléssel – írja az Átlátszó. Ez azt jelenti, hogy az MTVA átlagosan nettó 6481,5 forintot szán egy fuvarra, miután két évre, a pontos megfogalmazás szerint 24 hónapos időtartamra kerestek szolgáltatót.

A közbeszerzés tárgya „taxi jellegű személyszállításaihoz kapcsolódó fuvarszervezés” biztosítása volt napi 24 órás folyamatos rendelkezésre állással, vállalkozási keretszerződés keretében, főként budapesti kiindulási ponttal.

A közbeszerzés első körében még bárki jelentkezhetett a pályázatra, a másodikban viszont csak ez elsőn átjutott cégek tehettek ajánlatot, és mint látszik, kettő ilyen volt. A dolog pikantériája, hogy a Főtaxi először még megtámadta az eljárást, mondván: a kiírás nem teremt lehetőséget igazi versenyre, ezért jogsértő, de miután a Közbeszerzési Döntőbizottság elutasította a beadványukat, megnyerték a tendert.

Mint emlékezetes, két hete egy másik, szintén tízmilliós nagyságrendű közbeszerzésen is eredményt hirdetett az MTVA. Mint megírtuk, a következő 12 hónapban csaknem nettó 30 millió forintot szánnak tapsoltatásra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!