Felcsúti szálloda taopénzből: a NAV szerint bűncselekménynek gyanúja sincs

2023. január 18. – 11:22

Másolás

Vágólapra másolva

Ifjúsági sportszállónak indult, felnőttbarátként hirdetett, elegáns szálloda lett belőle – írtuk meg mi is decemberben a 444 nyomán a legújabb felcsúti sikertörténetet. „A Felcsúti Center pályán a rendezvények zavartalan lebonyolítása érdekében szükségesnek tartjuk az Ifjúsági Sport szálláshely megépítését” – írta a taopénzekre benyújtott első tervében a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány (alapító: Orbán Viktor, kuratóriumi elnök: Mészáros Lőrinc).

A felcsúti dokumentum fogadtatása – kapaszkodjanak meg – sikeres volt, a sportszálló megépülhetett, az építkezést végül mintegy 11 milliárd forintos taotámogatásból finanszírozták. Csakhogy mire elkészült, elvesztette sportszálló jellegét: a tavaly nyáron megnyílt Hotel Pancho már felnőttbarát szállodaként hirdeti magát, mely wellnessrészlegén 25 méteres beltéri úszómedence, 6 fős jakuzzi, 10 fős gőzkamra, 14 fős finn és 4 fős infraszauna várja az ifjú sportolókat – vagy helyettük azokat, akiknek egy teljesen átlagos január hétvégén két éjszakára megér 136 ezer forintot egy kis kirándulás Fejér megye szívcsakrájába, vagy akiknek fejenként 30 ezer forint nem tétel egy szilveszteri vacsoráért.

Forrás: Booking.com
Forrás: Booking.com

Mivel a taopénzek valójában átirányított – adott esetben elvileg sportcélra átirányított – költségvetési pénzek, amikor az állam megengedi, hogy a vállalkozás inkább egy általa kiválasztott, a mostani szabályok szerint már csakis sportcélú beruházásra adják az elvileg befizetendő adót, a DK-s Vadai Ágnes a legfőbb ügyészhez fordult azzal a kérdéssel, hogy szabályos volt a taopénz-felhasználás Felcsúton, ahol ifjúsági sportszálláshely helyett felnőttbarát szállodát építettek?

Nos, az üggyel minden rendben – nyugtat meg mindenkit az ügyészség válasza a 444.hu témával foglalkozó legfrissebb cikke szerint. Mint írják, Polt Péter feljelentésnek értelmezte a képviselő kérdését, így azt továbbította a NAV Bűnügyi Igazgatóságához. Amely minden bizonnyal a legjobb embereit állította az ügyre, így mostanra már meg is állapíthatták: bűncselekmény gyanújának hiányában elutasítja a feljelentést.

Íme néhány kép arról, milyen is egy, az adópénzek teljesen szabályos felhasználásával épült átlagos ifjúsági és sportszálló a mai Magyarországon:

Fotó: a Hotel Pancho Facebook-oldala Fotó: a Hotel Pancho Facebook-oldala
Fotó: a Hotel Pancho Facebook-oldala
Fotó: a Hotel Pancho Facebook-oldala
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!