A nyilvánosságon át üzent támadójának a megvakított fiatal édesanya

2023. január 17. – 09:16

Másolás

Vágólapra másolva

Leírni is nehéz azt az embertelen támadást, amelynek Lakatos Gabriella volt az áldozata. A 22 éves nőt korábbi kapcsolata támadta meg tavaly februárban. A férfi megerőszakolta, súlyosan megverte, végül megvakította Gabriellát, aki most a Borsnak beszélt állapotáról.

„Nem tudom, hogy a gyűlöletnél létezhet-e alkalmasabb szó az érzéseim kifejezésére. Egy gyáva rohadék.”

Gabriellának a gerince is károsodott, szívritmus-szabályozón él, nőgyógyászatilag is sérült. „Attila megvágta a nyelvemet és a szemöldökömet. Egy autóval átgurultak rajtam, a 4-5-ös csigolyám is eltört.”

A kisgyermekes édesanya azért vállalta a beszélgetést, hogy felhívja a figyelmet a kiszolgáltatott, bántalmazott asszonyok helyzetére.

Gabriella ugyanis nem egyetlen végzetes támadás áldozata volt, hanem hosszabb ideje tartó bántalmazásé, amelyből az sem jelentett kiutat, hogy még időben erőt vett magán, és a hatóságokhoz fordult.

A 36 éves férfi, akire a támadás utáni néhány nappal, Hencidán, egy szekrény mögött bujkálva találtak rá a rendőrök, korábban fenyegette már azzal, hogy megvakítja.

Volt barátja – akit a Facebookon keresztül ismert meg – épp azért támadt rá tavaly februárban, mert Gabriella nem akarta újrakezdeni a kapcsolatot, és azt a feljelentést sem vonta vissza, amelyet azért tett, mert a férfi korábban már el is rabolta őt.

Ebben az ügyben hamarosan ítélet születik, a végzetes támadás ügyét – emberölési kísérlet vádjával – majd ezután tárgyalja a bíróság.

A vádlott Gy. Attila az áldozat és családja szerint egy szervezett bűnözői kör tagja, amely többek között dohánycsempészetből él.

Gabriellának most a családja nyújt támogatást, de a zaklatások és fenyegetések őket is elérték, és ezek annak ellenére folytatódnak, hogy a támadó rács mögött van – és akár életfogytiglant is kaphat.

A fiatal nő testvére, Róbert korábban elmondta, hogy hiába költöztette húgát másik házba, megtalálták őket olyanok, akik vélhetően Gy. Attila köréhez tartoznak.

„Az egyik nap éppen istentiszteletről mentünk haza, amikor az egyik gyerek azt látta, hogy egy alak elfut a házamtól. Amikor beléptünk, iszonyatos benzinszagot éreztünk. Gyúlékony anyaggal locsolták fel az otthonomat. Vélhetően többen voltak, és az egyik szólt a másiknak, hogy jövünk, ezért nem gyújtották fel” – idézte fel a fivér, aki elmondta azt is, hogy húga házának tetejét is megrongálták ismeretlenek.

Gabriella már öngyilkosságot is megkísérelt, attól is gyötörve, hogy a támadások, zaklatások a családjának is szenvedést okoznak. Végül ápolói gyakorlattal rendelkező fivére mentette meg az öngyilkossághoz bevett gyógyszerektől.

Gabriellától azt is megkérdezte a Bors, hogy mit érez bántalmazója iránt.

„Az én mindenható istenem, akihez én mindennap térden állva imádkozom, úgy szomorítsa meg az életét, úgy könyörögjön, ahogy én csúsztam, keservesen. És összeestem, felálltam és csúsztam. Úgy keserítse meg az ő életét. Borítsa őt el a legnagyobb fájdalommal. A legeslegnagyobb fájdalommal.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!