Minden napom egy harc, mondta a megvakított kemecsei nő

2022. március 23. – 18:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Interjút adott az RTL Klubnak az a 22 éves kemecsei nő, aki ellen február 5-én brutális támadást intézett a volt barátja, megvakította mindkét szemére. A nő felidézte, hogy a férfi, akire a támadás utáni néhány nappal, Hencidán, egy szekrény mögött bujkálva találtak rá a rendőrök, korábban fenyegette már azzal, hogy megvakítja.

„Azt mondta nekem, hogy egyszer kiveszem a szemedet, rajtam kívül ne lássál mást” – mondta.

A 36 éves férfi ellen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya aljas indokból vagy célból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt folytat büntetőeljárást. Az RTL Híradója szerint a férfi kedden bíróság elé állt egy korábbi bántalmazásért amiatt, hogy tavaly télen fogva tartotta a barátnőjét. Tarthatott tőle, hogy az áldozata ellene fog vallani, és a nő szakított is vele – ez volt az előzménye a februári támadásának.

Amíg a nő lábadozott, és a férfi még szökésben volt, a kórtermét rendőrök őrizték. Azután egy védett házban töltötte az idejét, nemrég hagyta el csak azt a kislányával együtt. Az RTL-nek a rendőrségi kihallgatásáról jövet arról beszélt, hogy a kislánya tartja benne lelket, még most sem tudja felfogni, ami vele történt, minden napja egy harc. Ez az ember elvette tőle, ami a legértékesebb, hogy lássa a gyerekét felnőni, gondoskodni tudjon róla, a legszebb pillanatokat, mondta.

Most új életet szeretne kezdeni, szeretné, ha új, külön lakásba tudnának költözni a kislányával, távol a bántalmazás helyszínétől. Bár a látását nem kaphatja már vissza, szeretne műszemet, most arra gyűjt.

Ingyenes és a nap 24 órájában hívható az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a 06-80-20-55-20-as telefonszámon, ahol segítenek a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció és az emberkereskedelem áldozatainak. A NANE Egyesület is működtet segélyvonalat bántalmazott nőknek és gyerekeknek, valamint a nekik segíteni vágyóknak. Ez a 06-80-505-101-os számon hívható anonim módon, ingyenesen, hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18 és 22 óra között, valamint szerdán 12 és 14 óra között. Az Ökumenikus Segélyszervezet online kínál anonim tanácsadást, a részletekért keresse fel ezt az oldalt. (link ide: https://segelyszervezet.hu/anonimtanacsadas ) Ha kifejezetten jogi természetű kérdései vannak kapcsolati erőszakkal összefüggésben, a Patent Egyesület jogsegélyszolgálata szerdánként 16 és 18 óra, valamint csütörtökönként 10 és 12 óra között hívható a 06-70-220-2505-ös számon.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!