Rendőrgyilkosság: az ügyészség kérte a támadó letartóztatását

2023. január 14. – 10:23

Másolás

Vágólapra másolva

A Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta a rendőrökre késsel támadó újbudai férfi letartóztatását, derül ki az ügyészség közleményéből. Az ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatták ki, de ő nem tett vallomást, és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Ahogy arról beszámoltunk, csütörtök éjjel halálra késeltek egy rendőrt Újbudán, a Lecke utcában, kettőt pedig megszúrtak. Egy 35 éves férfi akkor támadt a rendőrökre, amikor meg akarták bilincselni, miután rátörte az ajtót a szomszédjára. Információink szerint az izmos, agresszív és zavart viselkedésű férfi azért törte rá az ajtót az szomszédra, mert hangokat hallott.

Amikor a rendőrök a ház folyosóján elkezdték megbilincselni, a férfi hirtelen rájuk támadt, ütésekkel és rúgásokkal próbálta megakadályozni az intézkedést, majd egy 17 centis késsel mindhárom rendőrt megszúrta, a közlemény szerint azért, hogy megölje őket.

A támadásban az egyik rendőrt a bal combján, a másikat a karján és a mellkasán, a harmadikat szívtájékon szúrta meg, ő belehalt a sérülésbe. Ahogyan az a BRFK péntek délelőtti tájékoztatóján elhangzott, a támadásban meghalt rendőrt Baumann Péternek hívták, kilenc és fél éve szerelt fel, az utóbbi időben körzeti megbízottként dolgozott, őt hősi halottnak fogják nyilvánítani.

A támadó elfogásáról készült videót itt nézheti meg:

A támadó büntetett előéletű, korábban is erőszakos bűncselekmények miatt ítélték el, garázdaság és testi sértés miatt kapott felfüggesztett börtönt, éppen a próbaidejét töltötte, amikor megkéselte a rendőröket – derül ki az ügyészség közleményéből.

A Központi Nyomozó Főügyészség közölte, hogy a gyanúsított akár tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztést kaphat megszúrt rendőr halála miatt.

A letartóztatásról a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája vasárnap dönt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!