Egy szentgotthárdi iskola 29 pedagógusa kezd polgári engedetlenségbe hétfőtől

2023. január 7. – 19:22

Másolás

Vágólapra másolva

A Szentgotthárdi Arany János Általános Iskola tantestületének 29 tagja úgy döntött, hogy január 9-től, hétfőtől határozatlan ideig polgári engedetlenségbe kezd.

A Telexhez eljutott, szülőknek címzett levélben azt írták, úgy látják, kénytelenek ezzel az eszközzel élni, hogy felhívják a figyelmet a magyar oktatási rendszer tarthatatlan állapotára. Azt írták, vállalják a polgári engedetlenséggel járó hátrányos következményeket.

„Akciónk sem az iskola vezetősége, sem az iskolánkat felügyelő és irányító tankerület ellen nem irányul. A közoktatás mai helyzete, a pedagógus utánpótlás elapadása, a pedagógusok elkeserítően és méltatlanul alacsony bérezése, a szakmai párbeszéd teljes hiánya, tehát a bizalom hiánya egyre nehezebb helyzetbe hoz minket. A gyermekeket korszerűtlen, módszertani és ténybeli hibákkal tűzdelt egyen tankönyvekből vagyunk kénytelenek tanítani” – írták.

Az iskola 2022/23-as tanévre vonatkozó közzétételi listája alapján összesen 38 pedagógus dolgozik az iskolában, és öt fő a nevelő-oktató munkát segíti. A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumnál tartott szombat esti tüntetésen is elhangzott, hogy 29-en kezdenek polgári engedetlenségbe Szentgotthárdon, mire a tömeg a város nevét skandálta rövid ideig.

Az akcióval kapcsolatban kérdést küldtünk a Szentgotthárdi Arany János Általános Iskolának, hogy megtudjuk, miként érinti ez az oktatás folytatását az intézményben. Amint választ kapunk, frissítjük a cikkünket.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!