Január 23-tól hét napig tartó országos sztrájkot hirdet a PDSZ

2023. január 7. – 22:00

Másolás

Vágólapra másolva

Január 23-tól hét napig tartó országos sztrájknapokat hirdet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).

Közleményükben azt írják, hogy a január 21-i központi középiskolai felvételi utáni hétre időzített akcióval tiszteletben tartják a szülők jogos elvárását, hogy a gyerekek ne szenvedjenek hátrányt a felvételire való felkészülésben.

Hozzáteszik, hogy a sztrájkhoz minden intézmény, közösség saját megoldásokkal tud csatlakozni. A január 23-i sztrájkot legkésőbb január 16-án 16 óráig kell bejelenteni. „Ez az akció azzal záródik, hogy január 31-re, az egy évvel ezelőtt lebonyolított figyelmeztető sztrájk évfordulójára meghirdetjük a szolidaritás napját. Csatlakozásra hívjuk a szakszervezeteket, civil szervezeket és az állampolgárokat. A tárgyalások folyamatban vannak. A részleteket hamarosan nyilvánosságra hozzuk” – áll a PDSZ közleményében.

Szombat este tüntetéssel ért véget a hatnapos „Tudásmenet az oktatásért!” nevű akció. A résztvevők Miskolctól Budapestig, összesen 180 kilométert gyalogoltak, hogy felhívják a figyelmet az oktatás problémáira. A Kölcsey Gimnázium előtt ezernél is több ember várta őket, ahol pedagógusok és diákok mondtak beszédeket. Azt ígérték, folytatják az akciókat, és január 31-én ismét országos ülősztrájk lesz. Az eseményekről ebben a cikkben írtunk bővebben.

A tanárok, diákok, szülők régóta azért tiltakoznak, mert a kormány nem veszi figyelembe a kilencpontos követelésüket. Az előző évben történt oktatási eseményeket ebben a cikkünkben foglaltuk össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!