Rómából Ljubljanába repült Orbán Viktor és a honvédség gépe

2023. január 4. – 21:54

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd délelőtt lerótta lerótta kegyeletét XVI. Benedek emeritus pápa ravatalánál Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó, majd egy tengerparti elegáns római étteremben ebédeltek. A La Repubblica cikke szerint a magyar miniszterelnök katalán módra elkészített homárt fogyasztott, míg Lévai Anikó polipsalátából, articsókás moscardiniből (ez szintén egy polipfaj) és halpástétomból álló menüt evett.

Szerdán már Szlovéniában volt programja Orbánnak, délután Janez Jansa korábbi szlovén miniszterelnökkel, a Szlovén Demokrata Párt (SDS) elnökével találkozott Ljubljanában. Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-vel szűk szavúan csak annyit közölt, hogy a tárgyalás során aktuális kétoldalú és nemzetközi ügyeket érintettek.

Mindeközben a honvédség gépe is Rómában szállt le kedd délelőtt, majd szerda délután Ljubljanába repült, este pedig Budapesten landolt. Azt nem tudni, hogy Orbán Viktor rajta ült-e a repülőgépen. „Vagy ilyen peches a miniszterelnök, hogy mindig pont ott van a feleségével, ahol a honvédségi luxus jet, vagy tényleg azzal utazott” – jegyezte meg Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebookon.

Fotó: ads-b exchange
Fotó: ads-b exchange

Megkérdeztük Havasi Bertalant, hogy Orbán a honvédség gépével utazott-e Rómába kedden. „A miniszterelnök magánprogramjairól nem tudunk tájékoztatást adni” – érkezett a válasz. Az RTL-nek Havasi még annyit hozzátette, hogy a kormányfő

„magánprogramjai során felmerülő költségeket természetesen mindig ő maga fizeti”.

Orbán 2021-ben honvédségi géppel utazott Rómába a családjával. Ez azután derült ki, hogy a K-Monitor pert indított az út adataiért. A korrupcióellenes civil szervezet tavaly jogerősen is megnyerte a pert, a Külgazdasági és Külügyminisztérium pedig ezután azt közölte, hogy a miniszterelnök 631 610 forintot fizetett családtagjai utazásáért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!