Kiemelt rendezvénnyé nyilvánították Ferenc pápa jövő évi magyarországi látogatását

2022. december 23. – 00:29

Másolás

Vágólapra másolva

Kiemelt fontosságú rendezvénnyé nyilvánították Ferenc pápa jövő évi magyarországi látogatását – derült ki a Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent kormányhatározatból.

Azt már a szeptember 12-én megjelent Magyar Közlönyből is tudni lehetett, hogy 2023-ban várhatóan újra Magyarországra látogat Ferenc pápa. A látogatás előkészítésével és lebonyolításával Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest bízták meg.

A mostani határozatból az is kiderült, hogy Semjén munkáját Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár fogja támogatni, és ő fog együttműködni az érintett miniszterekkel. A pápalátogatáshoz kapcsolódóan operatív törzs is alakul, amit szintén Kovács fog vezetni. Hogy a katolikus egyházfő pontosan mikor fog Magyarországra érkezni, az egyelőre nem ismert.

Novák Katalin köztársasági elnök augusztusban magánaudiencián járt Ferenc pápánál a Vatikánban. A találkozón szóba került a 2023-ban esedékes magyarországi pápalátogatás. Novák a beszámolók szerint átadott egy hivatalos meghívólevelet Ferenc pápának, és kérte, hogy jövőre látogasson el Magyarországra, mire a pápa megerősítette, hogy szándékában áll Magyarországra jönni.

Ferenc pápa legutóbb 2021. szeptember 12-én járt Magyarországon, az akkori látogatását ebben a cikkben foglaltuk össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!