Orbán: Olyat még nem láttam, hogy egy tudományos akadémia „nyílt törvénysértésre” buzdítja a kormányt

2022. december 21. – 10:44

Másolás

Vágólapra másolva

A „teljes rezsivédettség” alatt álló magyar gázfelhasználók aránya 75 százalék, és a maradék 25 százalék, akiknek már magasabb díjat kell fizetniük, nagyjából lefedik a módosabb rétegeket – mondta a kormányfő. Ez egy jó rendszer Orbán szerint. Képesek voltunk éveken át stabil árakat biztosítani. Ezen módosítanunk kellett, de ezt már megtartjuk, ameddig lehet – tette hozzá.

A pedagógussztrájkról és az elbocsátott pedagógusokról is kérdezték a kormányfőt. Orbán olyat még nem látott, hogy egy tudományos akadémia „nyílt törvénysértésre” buzdítja a kormányt. Ezt arra utalva mondta, hogy az MTA állásfoglalása szerint vissza kell venni az iskoláikba a sztrájk miatt kirúgott pedagógusokat. Orbán szerint a törvényeket mindenkinek be kell tartania.

(Frissítés: A poszt előző verziójában tévesen azt írtuk, hogy Orbán Viktor arról beszélt, az MTA nyílt törvénysértésre buzdítja a pedagógusokat. Valójában azt mondta, az MTA törvénysértésre buzdítja a kormányt.)

A béreket persze mindenképpen emelni kell. Ha nincs EU-s pénz, akkor lassabban tudjuk felemelni a fizetésüket, ha lesz, akkor hamarabb. Arra kéri a pedagógusokat Orbán, hogy ha nem értenek egyet szakmai vagy politikai célokkal, akkor is tartsák be a szabályokat. Ha valaki sztrájkol, az törvényes dolog, aki „csak beüzen, hogy ma nem dolgozik”, az törvénytelen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!