Újabb momentumos polgármester csatlakozik a DK-hoz

2022. december 16. – 11:57

Másolás

Vágólapra másolva

Juhász Béla, Sződliget polgármestere pénteken a Facebookon jelentette be döntését, hogy távozik a Momentumból, és csatlakozik a DK-hoz.

Döntése közvetlen előzményeként azt jelöli meg, hogy beállt számlálóbiztosnak: „A múlt hónapban részt vettem – mint számlálóbiztos – a KSH által kezdeményezett népszámláláson. Soha ennyi mostoha sorsot, ennyi ember szenvedést, ekkora szegénységet nem láttam. És ez itt volt az agglomerációban, egy olyan városban, ami alig 30 kilométerre fekszik Budapesttől. El sem tudom képzelni, hogy milyen lehet a helyzet Nógrád, Zala, vagy Szabolcs Szatmár megyében.” Juhász Béla 12 éve vezeti a Pest megyei Sződligetet.

Az elmúlt időben egyre több ellenzéki politikus jelentette be, hogy más pártban folytatja munkáját.

Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság volt elnöke és a Jobbik volt alelnöke novemberben lépett be a Momentumba. Hasonlóan november közepén jelentette be Szücs Balázs, a VII. kerület párbeszédes alpolgármestere, hogy a DK-hoz csatlakozik. Emellett a momentumos Déri Tibor és Bodrozsán Alexandra, a párbeszédes Erdősi Éva, a jobbikos miskolci Szilágyi Szabolcs is ősszel csatlakozott a DK-hoz. Decemberben pedig az ugyancsak momentumos Buzinkay György közölte, hogy a DK-ban folytatja tovább.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!