A Schadl-ügy vádiratában már elő sem kerül Rogán Antal kabinetfőnökének vélt vizsgaügye

2022. december 5. – 08:23

Másolás

Vágólapra másolva

Hiába tárgyalta részletesen a közel kétezer oldalas nyomozati anyag, hogy Nagy Ádám, Rogán Antal kabinetfőnöke állítólag úgy tudott levizsgázni egy esetben a Pécsi Tudományegyetemen, hogy ott sem volt a vizsgán, illetve ebben hogyan segítette őt Schadl György, Nagy Ádám ügye nem került be a vádiratba, írja a szöveget ismerő 24.hu.

A Központi Nyomozó Főügyészség a büntetőeljárás indoklásában azt írta, hogy Schadl György Mészáros Pál Emil tanársegéd segítségével és közreműködésével elérte, hogy Nagy Ádám a Nemzetközi jog I. vizsgát sikeresen teljesítse. Az online felületen teljesíthető vizsgát Nagy Ádám helyett feltehetően egy, a tanársegéd által beszervezett PhD-hallgató teljesítette.

A korábbi nyomozati iratok szerint a tavaszi szemeszter végén Schadl a nyomozati iratok szerint további három tanulmányi akadály leküzdésében segített Rogán kabinetfőnökének.

Az érintett tanársegéd vizsgáztatási jogát felfüggesztették a történtek után. A dékán szerint Mészáros Pál Emil azt mondta, baráti szívességet tett, amit nagyon megbánt már, a tanársegéd a 24-nek később azt mondta: nem tett elismerő nyilatkozatot a vizsgaszabályzat megszegésével kapcsolatban. Az egyetem belső vizsgálata pedig arra jutott, hogy nem történt vizsgákkal kapcsolatos visszaélés.

Nem szerepel egyebek mellett a vádiratban az sem, hogy a nyomozati iratok alapján Schadl György kék villogóval közlekedett a buszsávban. A 24.hu rákérdezett a Központi Nyomozó Főügyészségnél arra, miért maradtak ki ezek a részletek, de csak azt írták, hogy az ügy bírósági szakban van, újabb információt nem tudnak adni róla.

A Schadl–Völner-ügy december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől.

A nyomozati jegyzőkönyvek alapján a 444.hu már több korábbi cikkben is megírta, hogy Schadl György a Magyar Végrehajtói Kamara elnökeként az ügyészség szerint rendszeresen adott át korrupciós pénzeket Völnernek, de azt is feltárták, hogy szakmányban intézett el egyetemi vizsgákat is az ismerőseinek, köztük Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak, aki időnként el sem ment a pécsi vizsgájára, de Schadl kérésére így is átengedték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!