A hazugságvizsgálaton a vádlott hevesen reagált arra, amikor a villanyszerelő meggyilkolásáról kérdezték

2022. december 5. – 16:45

Laczó Balázs
Laczó Balázs
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn délelőtt poligráfszakértőt hallgattak meg Győrben a villanyszerelők eltűnésével vádolt É. Imre ügyében. Délután a genetikus következett volna, de egy váratlan esemény miatt a tárgyalás félbeszakadt.

A „villanyszerelős gyilkosságként” elhíresült győri ügy büntetőperében 2015-ben is végeztek már hazugságvizsgálatot É. Imrén, akit mind O. Vilmos, mind pedig a 2018-ban eltűnt M. Zoltán meggyilkolásával megvádoltak. 2015-ben még csak az eltűnésre vonatkozóan tettek fel kérdéseket, és É. Imre közömbös reakciót mutatott a poligráfos teszten, de erősen megtévesztő válaszokat adott arra a kérdésre: „Hol lehet most megtalálni O. Vilmost?” Három év múlva már sokkal erősebb fiziológiai reakciói voltak, amikor célzottan M. Zoltán megölése miatt kapta a kérdéseket – mondta a Győri Törvényszéken a poligráfszakértő.

É. Imre délután már magába roskadva ült, a tárgyalást elnapolták – Fotó/ Laczó Balázs
É. Imre délután már magába roskadva ült, a tárgyalást elnapolták – Fotó/ Laczó Balázs

A per tárgyalása tavaly nyáron kezdődött. A vád lényege, hogy az építési vállalkozó Magyarországon és Ausztriában is dolgozott, de a jól fizető munkái ellenére nem jól gazdálkodott. Pár száztól akár ezer euróig terjedő tartozásai voltak munkatársai felé. O. Vilmosnak – a vád szerint – egy markológépért, M. Zoltánnak 11 800 euró miatt kellett meghalnia, mindkettőjüket ilyen-olyan okkal az abdai kertjébe csalta, ott ismeretlen módon megölte, majd elrejtette és megsemmisítette őket É. Imre.

A férfi évekig bűnügyi felügyelet alatt állt, és nem hagyhatta el otthonát, márciusban viszont ismét letartóztatásba helyezte a Győri Törvényszék, mert bizonyítottan megszegte az őrizetére vonatkozó szabályokat, és a kétes célú mentőhívásokkal akadályozta az eljárást.

Idézte a bíróság a fizikusszakértőt is, mivel kiderült: É. Imre mindkét kézfején és ruháján olyan mikroszemcséjű nyomokat találtak 2018-ban a második eltűnés után, amelyek tűzfegyverben használatos lőszerből származhattak.

A poligráfszakértő és a fizikus után most hétfő délutánra a genetikust idézték, aki a vádlottól 2018-ban lefoglalt autóban talált nyomokról beszélt volna, de egy váratlan esemény miatt januárra kellett napolni a délutáni folytatást.

Az ebédszünetben, percekkel a folytatás előtt besietett a Győri Törvényszékre a vádlott felnőtt fia, hogy letartóztatásban lévő apjával szót váltson a folyosón. A szünet után a tanácsvezető bíró a tárgyalóteremben azt mondta: „Idő közben olyan körülményről lett tudomásunk, ami a délutáni tárgyalásra is kihat.” Mint kiderült, a vádlott egyik közeli hozzátartozója hunyt el hétfő délelőtt, amíg a tárgyalás folyt, ezért a bíró részvétét fejezte ki és azt mondta:

nem várható el a vádlottól, hogy ebben a lelkiállapotban folytassa a tárgyalást.

A vád és a védelem egyetértett, a fiú még válthatott pár szót a folyosón apjával, aztán könnyes szemmel távozott.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!