Orbán: Minden fillért a rezsivédelmi alapba kell tenni

2022. december 2. – 07:59

Másolás

Vágólapra másolva

A globális minimumadót „munkahelygyilkos” lépésnek tartja Orbán, ezért ezt Magyarország nem támogatja. Egyébként is az adókérdés nem globális kérdés, hanem nemzeti kérdés, minden ország maga dönt erről.

A családok védelmével kapcsolatban arról beszélt, hogy nagyon nagy gondot okoz az országnak, hogy drágán tud csak behozni energiát, amit a saját területén nem tud előállítani, behozatalra szorulunk.

Elveszítünk a magas energiaárak miatt évente 4000 milliárd forintot az energiaimport megdrágulása miatt. Ha ez nem lenne, akkor ezt a pénzt oda tudnánk adni béremelésre, nyugdíjra, fejlesztésekre, pedagógusbéremelésre, egészségügyi beruházásokra. De nem tudjuk, „ezt az összeget most kirepítik az országból.”

Másfél százalékos gazdasági növekedéssel számolunk 2023-ra. Ha ez így lesz, meg tudjuk védeni a családok rezsitámogatását. Ha nem lenne rezsicsökkentés, minden hónapban minden családnak 181 ezer forinttal többet kellene fizetnie Orbán szerint. Kulcskérdés, hogy jövőre minden fillért a rezsivédelmi alapba kell belerakni, hogy az ország ki tudja fizetni „a szankciók miatt egekbe ugrott energiaárakat”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!