Orbán: Magyarország „kénytelen-kelletlen, de belátja, hogy támogatni kell Ukrajnát”

2022. december 2. – 07:53

Másolás

Vágólapra másolva

Kiderült, hogy az orosz–ukrán háborúnak nemcsak annyi költsége van, hogy az ukrán hadsereget finanszírozni kell, és nem is csak annyi, hogy amit lerombolnak, azt újra kell építeni, hanem az ukrán állam működéséhez is nyugati támogatás kell. Nem tudják kifizetni a nyugdíjakat, nem tudják fenntartani az infrastruktúrájukat, ezért az EU-hoz fordultak, hogy „adjunk pénzt. Ilyen egyszerűen és primitíven, hogy adjunk pénzt.”

Ha a Nyugat a békére törekedne, akkor nem lennének ezek a költségek, vagy nem lennének ekkorák. De ha már itt vagyunk, Magyarország „kénytelen-kelletlen, de belátja, hogy támogatni kell Ukrajnát”. A közös EU-s hitel felvételét erre a célra viszont nem támogatjuk, mert nem szeretnénk, hogy az EU egy közösen eladósodott államok közösségévé váljon. Ne váljon államok közösségéből adósságközösséggé. Nem Magyarország szokott olyan helyzetbe kerülni, hogy nem tudja visszafizetni az adósságait, hanem más országok. Nemcsak Ukrajnával kapcsolatban, hanem más esetekben sem támogatjuk a közös EU-s hitelfelvételt.

Osszuk szét Ukrajna támogatásának költségeit, és mindenki a saját költségvetéséből fizesse ezt ki. Mi félretettük a szükséges pénzt, és oda is fogjuk adni Ukrajnának 2023-ban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!