Sportesemény-szervező ügynökséget hoz létre a kormány

2022. november 28. – 22:33

Másolás

Vágólapra másolva

Új rendezvényszervező ügynökséget hoz létre a kormány, amit Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zrt.-nek (NRÜ) fognak nevezni. A feladata pedig az lesz, hogy előkészítse és lebonyolítsa a kiemelt nemzetközi sport- és sportdiplomáciai eseményeket és az egyéb kiemelt állami rendezvényeket – derült ki a Magyar Közlönyben hétfő este megjelent kormányhatározatból.

Az Orbán Viktor által aláírt kormányhatározat felszólítja a gazdaságfejlesztési minisztert, Nagy Mártont, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján gondoskodjon az állam 100 százalékos tulajdonában álló nonprofit gazdasági társaság – 5 millió forint jegyzett tőkével és 191 millió forint tőketartalékkal történő – megalapításáról. Az újonnan létrehozandó ügynökség a Miniszterelnöki Kabinetiroda alá fog tartozni, a tulajdonosi jogokat pedig a Nemzeti Kommunikációs Hivatal fogja gyakorolni.

Korábban beszámoltunk arról, hogy az NRÜ januártól átveszi a sportesemények szervezésével eddig foglalkozó Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. dolgozóit. Az NRÜ létrehozása aligha független attól, hogy 2023. augusztus 19. és 27. között Budapesten rendezik az atlétikai világbajnokságot, a világ egyik legnagyobb sporteseményét. A vb-re felhúzott új stadion avatójáról itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!