Pénzt gyűjtenek a Jókai utcai házomlásban súlyosan megsérült balettművésznek, aki a csodában bízik

2022. november 24. – 12:22

Másolás

Vágólapra másolva

Öt hónap telt el azóta, hogy Budapest VI. kerületében leomlott egy ház tetőszerkezete. Felelős még mindig nincs, miközben a balesetben többen megsérültek, egy fiatal táncművész komolyan. A fiatal nő súlyos gerinc-, koponya- és belső sérüléseket szenvedett, megműtötték, és nagyon reménykedik a gyógyulásban.

Vele volt a történtek idején szintén táncművész párja, Babácsi Benjámin is, aki azóta el is jegyezte a fiatal nőt. A férfi most a TV2 Tények Plusznak beszélt arról, hogyan van menyasszonya, illetve a riportban kitértek a december 5-i jótékonysági gálára is, melyen nézőként a tervek szerint Nikolett is ott lesz, és melynek bevételét az ő és családja támogatására ajánlják fel. A jótékonysági előadás tervéről már a baleset utáni napokban elkezdtek beszélni a Budapesti Operettszínház művészei. „Érted táncolunk” – ezt a címet kapta a gálaest, amelyben 14 társulat közel 80 művésze táncol majd. Az előadásra pár nap alatt elfogytak a jegyek. Az ötlet Gallai Zsolt balettművészhez fűződik, rendezője pedig Apáti Bence, az Operettszínház balettigazgatója.

„Nagyon szeretnék találkozni a felelőssel, megtanítanám bepelenkázni a menyasszonyomat, hogy nézze meg, ez milyen érzés, és aztán elbeszélgetnék vele négy fal között” – mondta Babácsi Benjámin a műsorban. A férfi először adott interjút tévéműsorban.

A férfit annyira megviselte a házomlás és barátnője (azóta menyasszonya) súlyos sérülése, hogy hetekig nem tudott visszamenni a közös lakásba, ahonnan akkor elindultak próbára a Budapesti Operettszínházba. „Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem fáj mindennap felkeni és csinálni, de azt gondolom, hogy jót tesz, ha itt vagyok, mert kiszakadok így a valóságomból picit.” A férfi azt mondja, haragot érez, és ha kártérítést nem is kapnak, azt elvárja, hogy a felelős megkeresse őket.

„Természetesen azt mondja, értem él, de mindenki nagyon fontos ebben a történetben. (…) Mindenki egy csónakban evez, és mindenki napi szinten hozzátesz ahhoz, hogy ő fel tudjon épülni. Neki biztosan nagy inspiráció, hogy várja kint egy fiú” – mondta Babácsi Benjámin, aki most is naponta látogatja menyasszonyát.

Az állapotáról annyit lehet tudni, hogy egy rehabilitációs intézményben kezelik, és reméli, hogy „újabb csoda történik”, és felépülhet majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!