Megvan Vitézy Dávid utódja, a korábbi keszthelyi polgármester lesz az új közlekedési államtitkár

2022. november 22. – 17:13

Megvan Vitézy Dávid utódja, a korábbi keszthelyi polgármester lesz az új közlekedési államtitkár
Nagy Bálint, a korábbi keszthelyi polgármester – Fotó: Varga György / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Megvan a múlt héten lemondó Vitézy Dávid utódja: Keszthely korábbi polgármestere, Nagy Bálint lesz az új közlekedési államtitkár, értesült a Telex. Nagy Bálint helyére Ágh Pétert nevezik ki beruházási államtitkárnak. Információnkat kormányzati forrásaink is megerősítették, Nagy Bálint kinevezése a napokban lehet hivatalos.

Vitézy azt követően mondott le, hogy Palkovics László távozott a Technológiai és Ipari Minisztérium éléről, a közlekedés pedig átkerült a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztériumhoz. Az eddigi gyakorlat alapján az új miniszter hoz új államtitkárt a területre, ezért Vitézynek automatikusan megszűntek a feladatai.

Nagy Bálint azután mondott le a Keszthely vezetéséről, hogy az április választásokon országgyűlési képviselő lett, a szavazatok 61 százalékát szerezte meg Zala megye 2. választókerületében. Összeférhetetlenség miatt le kellett mondania a polgármesteri posztról.

Ágh Péter 2009-től 2015-ig volt a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági szervezetének az elnöke. 2006 óta országgyűlési képviselő, legutóbb Vas megye 3. választókerületében szerzett mandátumot.

Az ügyben kerestük az Építési és Beruházási Minisztériumot is, amennyiben válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!