24.hu: Felszámolták a Simonka György irányítása alatt álló szövetkezetet

2022. november 21. – 13:21

Másolás

Vágólapra másolva

Az Opten céginformációs adatbázisa szerint felszámolás alá került a Bodzási Termelő és Szolgáltató Start Szociális Szövetkezet, amelynek irányítását igazgató elnökként Simonka György, volt Békés megyei országgyűlési képviselő vette át. A 24.hu szerint október elején számolták fel a szövetkezetet, az eljárást a Gyulai Törvényszék rendelte el.

A veszteséges és a felszámolás előtt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal végrehajtásával terhelt szövetkezet korábban nem volt ismert a nyilvánosság előtt, legalábbis nem szerepel a politikus és 32 társa elleni vádemelésben érintett társaságok közt. A szövetkezetről Simonka korábban azt mondta a lapnak, hogy növénytermesztéssel és támogatásokkal kapcsolatban adnak tanácsokat.

A lap azt írja, hogy a 300 millió forintra becsült medgyesbodzási telephely – ami régebben Simonka tulajdona volt – a Magyar Termés Tész Kft. felszámolása után a volt országgyűlési képviselő rokonai és vádlott-társai érdekeltségében álló céghez került. A lap kereste az időközben Pusztaottlakán alpolgármesternek kinevezett Simonka Györgyöt a felszámolás ügyében, de nem érték el.

Simonkát bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség.

A vád szerint 2009 és 2015 között 1,4 milliárd forintot csaltak el társaival.

A fideszes politikus néhány hónapja még a pusztaottlakai szafaripark pénztárosaként dolgozott, büntetőpere október közepén kezdődött elölről a Fővárosi Törvényszéken, miután a tanácsvezető bíró, Metzing Márton a Kúria büntetőbírája lett időközben, és új bírót neveztek ki a helyére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!