Kósa Lajosék már gyűjtik a számlákat a Liu testvérek elengedéséhez

2022. november 16. – 08:30

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Sporthíradó vendége volt Kósa Lajos, aki a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke is. Kósa a kínai válogatotthoz csatlakozó Liu testvérekről beszélt az MTI szerint, akikről elmondta, hogy nekik köszönhetően lett meg az első magyar aranyérem a téli olimpiák történetében, és hatalmas szerepük volt abban, hogy gyorskorcsolyában Magyarország „a világ vezető hatalmai közé” került.

Kósa szerint a két sportoló országváltása valószínűleg annak köszönhető, hogy edzőjüket, Csang Csing Linát elcsábította Kína a válogatott élére, amellyel értelemszerűen a tréner legnagyobb álma vált valóra.

A Liu fivérek távozását a szövetség korábban anyagi feltételekhez kötötte, pontosabban ahhoz, hogy a hároméves felkészülésükre fordított pénzt fizessék ki a magyar szövetségnek. Hogy mekkora ez az összeg, az hamarosan kiderülhet, ugyanis Kósa szerint már elkezdték gyűjteni a számlákat, hogy bizonylatokkal bizonyítsák, mennyibe is került a két sportoló felkészítése.

A 26 éves Liu Shaolin Sándor a 2018-as, phjongcshangi olimpián a váltóval nyert ötkarikás aranya mellett vb-ken kétszer, Eb-ken pedig hatszor diadalmaskodott. Két évvel fiatalabb öccse, a szintén budapesti születésű Liu Shaoang olimpián két-két arany- és bronzérmet nyert, emellett hatszoros világ- és négyszeres Európa-bajnok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!