Két hétre Rogán veszi át a lemondott Palkovics feladatkörét

2022. november 14. – 23:03

Másolás

Vágólapra másolva

December 1-ig Rogán Antal veszi át a távozó Palkovics László miniszteri teendőit – derült ki a friss Magyar Közlönyből.

Orbán Viktor rendeletben határozott erről, a technológiai és ipari miniszter feladat- és hatáskörének gyakorlásával a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert bízta meg. A rendelkezés december 1-jén, azaz valamivel több mint két hét múlva hatályát veszti.

Hétfőn vált hivatalossá, amit már napok óta tudni lehetett: lemondott Palkovics László technológiai és ipari miniszter. Önálló energiaügyi minisztérium alakul Lantos Csaba vezetésével – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az új miniszter december elsején kezdi meg munkáját. A Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, feladatait a gazdaságfejlesztési, az építési és beruházási, illetve a kulturális és innovációs tárca veszi át. Palkovics László nyolc és fél év után nem visel kormányzati posztot, de a járműipari innovációban, a felsőoktatásban és a védelmi iparban fog fontos szerepet vállalni.

Szintén a friss közlönyből derült ki az is, hogy Orbán javaslatára felmentették a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárát, Maróth Gáspárt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!