A budapesti Eötvös József Gimnázium 38 tanára is csatlakozik a hétfőn kezdődő munkabeszüntetéshez

2022. november 13. – 11:03

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb iskola, a budapesti Eötvös József Gimnázium 38 tanára is csatlakozik a hétfőn kezdődő egyhetes munkabeszüntetéshez, amelyet a XVIII. kerület két iskolája, a Karinthy Frigyes Gimnázium és a Brassó utcai Általános iskola hirdetett megtudta meg az RTL Klub Híradó című műsora. Az akcióhoz korábban csatlakozott a BP18 Egyesített Óvoda Pitypang Tagóvodájából 20 óvodapedagógus, majd további iskolák is, a Külső-pesti Tankerületben összesen 25-en, illetve rajtuk kívül cikkünk írásáig a Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium, a Veres Pálné Gimnázium, a Városmajori Gimnázium, illetve az Eötvös is.

Az országos középiskolai rangsorban első helyen álló Eötvös Gimnázium egyik tanára, Lakatos István azt mondta az RTL Klubnak, hogy szerinte a szolidaritás a legfontosabb a jelen helyzetben, mert a problémáikra csak összefogással tudnak megoldást találni. Szerinte a hétfői egyeztetésen semmilyen előrelépés nem történt a szakszervezetek és a köznevelésért felelős államtitkár között.

Mint megírtuk, hétfőn a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) tárgyalt a követeléseikről Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárral, de érdemi eredményre nem jutottak.

A PDSZ és a PSZ a béremelés mellett azt is követelik, hogy csökkentsék a diákok és a tanárok terheit. Szerintük a kötelező óraszám 22-re csökkentése is bérkérdés, bár ezt Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón nem ismerte el.

A PDSZ az október 27-i élőláncon már bejelentette, hogy a következő országos sztrájknap november 18-án lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!