Két budapesti iskola tanárai egyhetes munkabeszüntetésbe kezdenek november 14-én

2022. november 8. – 10:08

Másolás

Vágólapra másolva

A pestszentlőrinci Karinthy Frigyes Gimnázium 34 tanára és a Brassó Utcai Általános Iskola 26 tanára egyhetes munkabeszüntetésbe kezd november 14-én – derül ki a tanárok közleményéből.

„November 14–18. között személyenként változó időtartamú, de összesen egyhetes munkabeszüntetésbe – polgári engedetlenkedés vagy sztrájk – kezdünk” – írta Berta Beáta, a Karinthy Frigyes Gimnázium pedagógusa. Hozzátette, ezzel a lépéssel szeretnék kifejezni, hogy nem tartják elegendőnek és megfelelőnek azokat az oktatásirányítás részéről érkezett reakciókat, amelyeket a hetek óta tartó, országos megmozdulásokra kaptak válaszul.

„Hiába jeleztük sokan, sokféleképpen a problémákat, semmiféle konkrét, elfogadható lépés nem látszik kirajzolódni, még ígéretek szintjén sem. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy továbbra sem látszik a kormányzati szándék az oktatás legégetőbb problémáinak rendezésére, ezért úgy érezzük, ilyen formában is kötelességünk szót emelni a változtatás szükségességére.”

„Úgy gondoljuk, kötelességünk szót emelni a fenti problémák megoldása érdekében, mert nem szeretnénk és nem is tudunk egy olyan rendszerben dolgozni, ahol a leginkább érintett szereplők (tanárok-diákok-szülők) véleményét nem hallgatják meg. Nem akarunk csendben maradni, és még évekig, évtizedekig úgy tenni, mintha jól működne az oktatás! A csend nem rend!” – fogalmaztak a pedagógusok.

A PDSZ az október 27-i élőláncon már bejelentette, hogy a következő országos sztrájknap november 18-án lesz.

Hétfőn a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) tárgyalt a követeléseikről Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárral, de érdemi eredményre nem jutottak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!