Egy óvodából 20-an jövő héten szolidaritást vállalnak az egyhetes munkabeszüntetésbe kezdő tanárokkal

2022. november 9. – 14:49

Másolás

Vágólapra másolva

A BP18 Egyesített Óvoda Pitypang Tagóvodájából 20-an szolidaritást vállalnak a XVIII. kerületi Karinthy Frigyes Gimnázium 35, és a Brassó Utcai Általános Iskola 26 pedagógusával, akik jövő héten egyhetes munkabeszüntetésbe kezdenek.

Kedden írtuk meg, hogy november 14–18. között polgári engedetlenségbe vagy sztrájkba kezdenek a Karinthy Frigyes Gimnázium és a Brassó Utcai Általános Iskola csatlakozó tanárai. Ezzel a lépéssel szeretnék kifejezni, hogy nem tartják elegendőnek és megfelelőnek az oktatásirányítás reakcióit az országos megmozdulásokra.

A Pitypang Tagóvoda 20 dolgozója őket szeretné támogatni azzal, hogy mindennapra különböző szolidaritási akciókat terveznek, például kitűzők viselését, molinók gyártását.

„Csatlakozásunk magyarázata nagyon egyszerű: minden követelésükkel, gondolatukkal maximálisan egyetértünk!”

Ezen kívül a meghirdetett munkabeszüntetés utolsó munkanapján, azaz 18-án, pénteken, ők sem veszik fel a munkát.

Az óvoda már korábban is részt vett a tiltakozásokban. A januári kétórás figyelmeztető sztrájk alatt egy pedagógus, márciusban hárman sztrájkoltak. Az idei tanévben egyre több dolgozó csatlakozott hozzájuk, október 5-én már 12-en tiltakoztak, 14-én pedig 19-en.


A következő egységes országos sztrájk november 18-án lesz. Az indulatok nem csökkentek, miután hétfőn a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) tárgyalt a követeléseikről Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárral, de érdemi eredményre nem jutottak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!