Orbán: Szeretném megköszönni mindenkinek, aki törődik a gyerekeinkkel

2022. november 12. – 18:31

Másolás

Vágólapra másolva

„Elhoztam a kisfiamat óvodába” – mondja Orbán Viktor édesanyja abban a másfél perces videóban, amit Facebook-oldalán osztott meg a miniszterelnök. Orbán egykori óvodájában köszönetet mondott az óvónőknek és elmondta, hogy hálás nekik, mert ők nevelik a jövő generációját.

„Szeretném megköszönni még egyszer az óvónőknek, mindenkinek aki törődik a mi gyerekünkkel, mert hát az marad utánunk, és az lesz az országból, amilyenek a gyerekeink lesznek”

– mondta Orbán gyerekek és óvónők körében. Hozzátette: hálás azért a munkáért, amit mindennap elvégeznek. Ezentúl az is kiderült a videóból, hogy Orbán rosszcsont gyerek volt, és az óvodát, de még az iskolát is abban az intézményben járta ki a miniszterelnök.

Orbán az utóbbi időben szinte abszolút nem szólalt meg oktatási kérdésekben. Az elmúlt hónapokban zajló tanártüntetésekről – utoljára október 23-án volt több tízezres tüntetés a fővárosban – nyilvánosan egyszer sem beszélt a miniszterelnök, Kossuth rádiós interjúiban sem kerültek szóba az országszerte zajló megmozdulások. Orbánnak egyszer, az Országgyűlésben kellett ezzel kapcsolatos kérdésre válaszolnia, azonban itt is csak azt mondta el, hogy uniós forrásokra van szükség, anélkül pedig 4-6 év alatt lehetne csak emelni a tanárok bérét.

Október végén az óvodai dolgozók is tüntettek: az óvodapedagógusok egységes polgári engedetlenségét először a XV. kerületi intézmények hirdették meg, majd más kerületek óvodái is csatlakoztak hozzájuk. A héten tárgyalt a pedagógusok képviselőivel Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár, azonban csak annyi derült ki, hogy a kormány idén már nem emeli meg a pedagógusok bérét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!