Merkely Béla nevével visszaélve reklámozzák a kilenc gyógyíthatatlan betegséget megszüntető hamis gyógyszert

2022. november 11. – 09:47

Másolás

Vágólapra másolva

Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rekotárnak nevével visszaélve reklámoznak egy olyan készítményt, amelyről azt ígérik, hogy megszüntet akár kilenc gyógyíthatatlan betegséget, megtisztítja az ereket és hatására elmúlik a magas vérnyomás is – írja a Semmelweis Egyetem honlapja.

Az interneten elérhető cikk hamis állításai miatt az egyetem megteszi a szükséges lépéseket. Arra is felhívják a figyelmet, hogy gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosukkal való konzultáció után szerezzenek be a fogyasztók. A biztonságos gyógyszervásárláshoz segítséget nyújt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján olvasható összefoglaló.

Nem ez az első eset, hogy csalók visszaéltek a rektor nevével és fotójával: tavaly decemberben az ígérték egy Merkelyvel reklámozott hamis készítményről, hogy megszünteti a magas vérnyomást, megtisztítja az ereket és akár 21-26 évvel is meghosszabbíthatja az életet.

2021 februárjában pedig dr. Holló Péter egyetemi tanár nevével és fényképével reklámoztak egy olyan szert, amelyről azt ígérték, hogy elpusztítja és eltávolítja az agyban, a szívben, a májban és a szervezet egyéb területén rejtőzködő élősködőket, parazitákat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!