Visszaéltek a Semmelweis Egyetem rektorának nevével

2021. december 17. – 10:19

Másolás

Vágólapra másolva

Közleményt adott ki a Semmelweis Egyetem, amiben megállapítják, hogy egy hirdetésben visszaéltek Merkely Béla nevével, és egy másik ismert orvos fotójával. A készítmény azt ígéri, hogy megszünteti a magas vérnyomást, megtisztítja az ereket és akár 21-26 évvel is meghosszabbíthatja az életet.

Az egyetem megteszi a szükséges lépéseket, de addig is azt kérik, hogy gyógyszereket, gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosukkal való konzultáció után szerezzenek be a fogyasztók.

Emellett felhívják a figyelmet arra, hogy ha egy weboldalnak nincs impresszuma, a cikknek nincs szerzője, akkor a felhasználók gyanakodjanak, és ne hagyják félrevezetni magukat.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom