Agyparazitákat elpusztító szert reklámoznak a SOTE nevével

2021. február 20. – 10:14

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét visszaéltek a Semmelweis Egyetem nevével, tudatta az egyetem közleményben.

Ez alkalommal az egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika igazgatóhelyettese, dr. Holló Péter egyetemi tanár nevére és fényképére hivatkozva reklámoznak olyan szert, ami azt ígéri, hogy elpusztítja és eltávolítja az agyban, a szívben, a májban és a szervezet egyéb területén rejtőzködő élősködőket, parazitákat.

Az online felületen elérhető cikk hamisan állítja, hogy nincs más olyan gyógyszer, amely képes lenne a szervezetben előforduló paraziták kiirtására. Az álinterjú pedig hamisan kelti azt a látszatot, hogy a terméken végzett sikeres vizsgálatok a készítmény magas fokú hatékonyságát igazolják, és az sem fedi a valóságot, hogy az egyetem professzora kedvezményes vásárlási lehetőségre biztatja az érintett betegeket, tájékoztat az orvosi egyetem.

Mint arról beszámoltunk, egyre több a koronavírus elleni kamu csodaszereket árusító oldal. Egy hete többszázmillió forint értékű, gyógyszerként hirdetett, de Magyarországon nem engedélyezett terméket foglaltak le a budapesti rendőrök. A cég dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója nevével visszaélve reklámozta a készítményét, azt a hamis látszatot keltve, hogy azt az egyetemi klinikán fejlesztették ki.

Korábban pedig olyan szert reklámoztak az intézmény egyik klinikájára hivatkozva, mely azt ígéri, hogy megtisztítja az ereket, és ezzel teljesen rendbe hozza a szív- és érrendszert.

A Semmelweis Egyetem a visszaélés miatt megteszi a szükséges lépéseket, de addig kérik, hogy gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosukkal való konzultáció után szerezzenek be a fogyasztók. A biztonságos gyógyszervásárláshoz segítséget nyújt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján olvasható összefoglaló.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!