Elfogatóparancsot adtak ki Szabó Bálint, szegedi önkormányzati képviselő ellen

2022. november 4. – 23:28

Másolás

Vágólapra másolva

Elfogatóparancsot adott ki Szabó Bálint ellen a Kecskeméti Járásbíróság, pénteken, írja a Népszava. A police.hu közleményéből kiderül az is, hogy Szabót „közérdekű üzem működésének megzavarása” miatt körözik.

A független, szegedi önkormányzati képviselő több emlékezetes botránnyal hívta fel magára a figyelmet az utóbbi években, amelyekről a Telexen is olvashattak. Az ő nevéhez fűződik az augusztus 20-ra, Budapestre meghirdetett gazdatüntetés, amelyre több ezer traktort várt, ám végül hatvan tüntető és tíz autó jelent meg a helyszínen. Szeptemberben akkor írtak róla az újságok, amikor Orbán Viktor határvadász-avatást síppal próbálta megzavarni és követelte a miniszterelnök lemondását, de a Népszava szerint egy 2020-as bűnügy miatt keresik és a körözést a szegedi rendőrség folytatja le.

Szabó korábban azzal hívta fel magára a közvélemény figyelmét, hogy a koronavírus-járvány során bevezetett korlátozások elleni tiltakozásként saját autójával akadályozta a szegedi villamosközlekedést, máskor azt állította, hogy elrabolták, megerőszakolták és fel akarták gyújtani, előzőleg viszont politikai kalandorként ismerhették meg sokan, és minderről részletesen olvashattak a Telex róla megjelent portréjában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!