Hadházy benyújtotta sátrából az erre a ciklusra tervezett egyetlen törvényjavaslatát

2022. november 3. – 16:03

Másolás

Vágólapra másolva

Szinte egyenesen a közmédia épülete előtt felvert sátrából nyújtotta be Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő az „Egyes törvényeknek a közpénzből finanszírozott propagandát megtiltó, valamint az állami médiaköltések nyilvánosságát megteremtő módosításáról” szóló törvényjavaslatát.

A javaslat első fele a köztulajdonban álló gazdasági társaságokra vonatkozik (ilyen például a nagy pénzeket elhirdető, állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt.), és többek között előírná, hogy csak akkor hirdethet, ha az a piaci versenyben konkrét segítséget nyújt neki. Köztulajdonú gazdasági társaság emellett csak olyan médiumban hirdethetne, aminek auditált olvasottsági adatai ismertek. Valamint, ha a fentiek betartásával reklámszerződést köt, annak értékét a szerződött partner nevével együtt 15 napon belül, a hirdetés hatékonyságának adatait pedig 30 napon belül nyilvánosságra hozza. A javaslat második fele a költségvetési szerveket célozza, hasonló kikötésekkel, mint az állami cégek esetében.

Mint arról beszámoltunk, Hadházy múlt hét pénteken tiltakozásként lesátorozott az állami média épülete előtt. Mint közösségi oldalán mondta:

„amíg az állami százmilliárdokból működő hazugsággyárat nem állítjuk meg, nincs esély arra, hogy bármit elérjünk a hatalommal szemben, hogy megállítsuk a kontár tolvajkormány ámokfutását”.

A független képviselő sátrazásáról a Telexnek elmondta: „van, aki csokit hoz bentről, van, aki szelfizni jön ki”. Hozzátette: napi egyszer megy be a városba egy órára, hogy zuhanyozzon egyet, illetve pótolja adott esetben a csokikészleteit.

Hadházy Ákos az MTVA székház előtt a Kunigunda útján 2022. október 28-án – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Hadházy Ákos az MTVA székház előtt a Kunigunda útján 2022. október 28-án – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Hadházy a közösségi oldalán közölte azt is, hogy a most benyújtott indítványon kívül nem tervez több törvényjavaslatot benyújtani a következő években, „hiszen amíg a propagandagépezet létezik, az égadta világon nincsen semmi értelme”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!